Απέκτησε δανειστική βιβλιοθήκη το 1ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας

Δημοσίευση: 10 Φεβ 2019 15:10

Παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της νεοσύστατης δανειστικής βιβλιοθήκης του 1ου Δημοτικού Σχολείου, δίνοντας έτσι σάρκα και οστά στο όραμα της σχολικής κοινότητας για την ίδρυση και λειτουργία ενός χώρου, που να μπορεί αποτελέσει ένα εναλλακτικό περιβάλλον μάθησης και προαγωγής της φιλαναγνωσίας.

Την εκδήλωση άνοιξε με ένα θερμό καλωσόρισμα η διευθύντρια του Σχολείου, κ. Ντούνα Ελένη, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν η υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, κ. Χατζημίχου Κωνσταντίνα, ο κ. Γιουρούκης Αργύριος, πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών Λάρισας, και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, κ. Λόκας Γεώργιος. Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο εκπαιδευτικός, συγγραφέας και γραμματέας του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών, κ. Καραβίδας Βασίλειος, ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στην αξία και τον πολυδιάστατο ρόλο των βιβλιοθηκών, ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή της ανοιχτής πληροφορίας. Κατόπιν η διευθύντρια, έκανε μια σύντομη αναφορά στην προσπάθεια δημιουργίας δανειστικής βιβλιοθήκης στο Σχολείο. Επισήμανε ότι, έχοντας ως γνώμονα το γεγονός ότι το σχολείο μπορεί και πρέπει να αποτελέσει τον συνδετικό ιστό και τη γέφυρα επικοινωνίας με τη γειτονιά και την κοινωνία, η εν λόγω βιβλιοθήκη θα λειτουργήσει όχι μόνο για τους μαθητές του σχολείου αλλά και για τους γονείς τους, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να δανείζονται βιβλία για ενήλικες. Κλείνοντας, ευχαρίστησε όλους τους αρωγούς της προσπάθειας. Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, τον κ. Γιουρούκη Αργύριο και το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών Λάρισας, τη συγγραφέα και μέλος του ΠΟΚΕΛ, κ. Χριστούλα-Πατελοδήμου Ελένη, τον κ. Καραβίδα Βασίλειο, τις κ. Βαγενά Ξανθούλα και Τσαδήμου Αθηνά, τους υποδιευθυντές του Σχολείου, κ.κ. Μητράκα Απόστολο και Τσανάκα Φωτεινή, την εικαστικό κ. Μανούρη Λευκή, τον Σύλλογο Διδασκόντων, καθώς και τους γονείς και μαθητές του Σχολείου. Επιπλέον, ευχαρίστησε τις συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας, κ. Μουσιώνη Λίνα και Τσιαμπαλή Χρυσάνθη, οι οποίες παρευρέθηκαν στα εγκαίνια. Την εκδήλωση πλαισίωσαν με τραγούδια μαθητές της ΣΤ΄ τάξης υπό την καθοδήγηση του υποδιευθυντή, κ. Μητράκα Απόστολου. Ακολούθησε η κοπή της κορδέλας από τη διευθύντρια και τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, και ο καθιερωμένος αγιασμός από τον πατέρα Χρήστο, ιερέα του Ι. Ναού του Αγίου Νικολάου. Μικροί και μεγάλοι περιηγήθηκαν στον χώρο της Βιβλιοθήκης και περιεργάστηκαν τα βιβλία, τα οποία, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο κ. Καραβίδας «αλλάζουν χέρια, δραπετεύουν από τα ράφια, παλιώνουν χρήσιμα οι σελίδες τους, κυοφορούν γνώσεις και απόλαυση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass