ΤΜΗΜΑΤA ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ

Δημοσίευση: 17 Φεβ 2019 16:33

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το Τμήμα Αισθητικής έχει ως αποστολή να προάγει την ανάπτυξη και τη μετάδοση των γνώσεων στην τεχνολογία και επιστήμη, που περιλαμβάνει το γνωστικό αντικείμενο της Αισθητικής, με τη διδασκαλία και την εφαρμοσμένη έρευνα και να παρέχει στους φοιτητές τα απαραίτητα εφόδια που εξασφαλίζουν την άρτια εκπαίδευση/κατάρτισή τους για την επιστημονική και επαγγελματική τους σταδιοδρομία και εξέλιξη.

Η Αισθητική ασχολείται με την πρόληψη και την αποκατάσταση δερματικών προβλημάτων και τη συμπτωματική αποκατάσταση ενδοκρινολογικών προβλημάτων, με τη χρήση των ενδεδειγμένων κατά περίπτωση θεραπευτικών μέσων. Επίσης, βελτιώνει και καλύπτει αισθητικές βλάβες, με εξειδικευμένες τεχνικές επικάλυψης.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Στη συνέχεια παραθέτουμε ενδεικτικά κάποια βασικά μαθήματα που αποτελούν τον κορμό του προγράμματος σπουδών, εφ’ όσον το τμήμα δεν διαθέτει κατευθύνσεις.

Χημεία, Φυσιολογία, Υγιεινή-Μικροβιολογία, Πρώτες Βοήθειες, Ειδικά Θέματα Φυσικής, Δερματολογία, Ανατομία, Μορφολογία και Ιδιομορφίες Προσώπου, Κυτταρική-Αναπτυξιακή Βιολογία, Κοσμητολογία, Δερματολογία, Αισθητική Προσώπου, Χρώμα στο Μακιγιάζ, Νοσολογία, Ενδοκρινολογία, Δίκαιο της Υγείας-Επιχειρήσεις Υγείας, Διαιτολόγια, Αισθητική Χειρουργική, Μέθοδοι Αποτρίχωσης, Μακιγιάζ Φωτογραφίας-Τηλεόρασης και Κινηματογράφου, Κινησιολογίας, Εφαρμογές Laser στην Αισθητική, Ψυχολογία, Τεχνική Προσθετικών Υλικών, Ειδική Κοσμητολογία, Δεοντολογία της Υγείας, Αισθητική Σώματος, κ.ά.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Οι πτυχιούχοι του τμήματος Αισθητικής και Κοσμητολογίας αποκτούν τις απαραίτητες επιστημονικές, τεχνολογικές, καθώς επίσης και τις οικονομοτεχνικές γνώσεις, για να εργαστούν ως Αισθητικοί, σύμφωνα με Π.Δ. 83/1989 (ΦΕΚ 37/7.2.89 τ.Α.).

Οι πτυχιούχοι μπορούν να απασχοληθούν σε θέσεις εργασίας όπως:

* Στο θέατρο, κινηματογράφο και τηλεόραση.

* Σε κέντρα αισθητικής.

* Στις επιχειρήσεις, που παρασκευάζουν καλλυντικά, συμμετέχοντας στην ανάπτυξη και παραγωγή νέων καλλυντικών προϊόντων, καθώς και στην ποιοτική απόδοση από αισθητικής πλευράς.

* Στις επιχειρήσεις, όπου πωλούνται καλλυντικά (φαρμακεία, καταστήματα καλλυντικών), ως υπεύθυνα στελέχη.

* Στις νοσοκομειακές μονάδες με δερματολογική ή ενδοκρινολογική ή νευρολογική κλινική σε καθήκοντα συνεργασίας με τους ιατρούς στο τομέα της ειδικότητάς τους (καθαρισμός προσώπου, ριζική αποτρίχωση, απίσχνανση κ.λπ.).

* Σε κάθε άλλη επαγγελματική δραστηριότητα που εμφανίζεται με την εξέλιξη της τεχνολογίας και αποδεδειγμένα καλύπτεται από το γνωστικό αντικείμενο της ειδικότητάς τους.

Οι πτυχιούχοι του τμήματος (ως ελεύθεροι επαγγελματίες) μπορούν να ιδρύουν και να λειτουργούν με βάση την κάθε φορά ισχύουσα νομοθεσία, εργαστήρια αισθητικής (αισθητική προσώπου και σώματος, ριζική αποτρίχωση, μασάζ, ενόργανη, ανόργανη γυμναστική).

Επίσης, μπορούν να απασχολούνται σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και κατάρτισης σε θέματα αισθητικής, σύμφωνα με την κάθε φορά ισχύουσα νομοθεσία. Επίσης μπορούν να απασχοληθούν ως μέλη ερευνητικών ομάδων σε θέματα της ειδικότητάς τους.

Οι παραπάνω πτυχιούχοι ασκούν το επάγγελμα στο πλαίσιο των παραπάνω επαγγελματικών τους δικαιωμάτων μετά την απόκτηση άδειας άσκησης επαγγέλματος που χορηγείται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας.

Τέλος, οι απόφοιτοι των τμημάτων εντάσσονται στον Κλάδο ΠΕ 87 Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας στην Ειδικότητα ΠΕ 87.03 Αισθητικής (παλαιός κλάδος ΠΕ 18.04 Αισθητικής) και μπορούν να πάρουν μέρος σε διαγωνισμούς του Α.Σ.Ε.Π. για διδασκαλία σχετικών μαθημάτων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

* Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Αισθητικής, 3ης Σεπτεμβρίου 48, Τηλ. 210/8210641, 210/8235448

* Σύλλογος Επαγγελματιών Αισθητικών Ελλάδος (ΣΕΠΑΕ), Ηλ. Διεύθυνση: www.sepae.gr , Σταδίου 39, Αθήνα Τ.Κ. 10559, Τηλ:210 32 13 921

* Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Αισθητικών Ελλάδος, Σταδίου 39, 2ος όροφος Τ.Κ. 10559 Αθήνα, Τηλ. 210-4137041, 2310-265459 www.osedae.com, osedae@yahoo.gr

* Στο τμήμα Αισθητικής και Κοσμητολογίας έχουν πρόσβαση οι απόφοιτοι του ΕΠΑ.Λ. οι οποίοι έχουν επιλέξει τον Τομέα Υγείας και Πρόνοιας-Ευεξίας.

* ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ: Τα τμήματα Αισθητικής και Κοσμητολογίας Αθήνας και Θεσσαλονίκης δέχονται και στέλνουν φοιτητές μόνο μεταξύ τους.

Ολόκληρη την ανάλυση του τμήματος μπορείτε να τη βρείτε στη σελίδα 533 του βιβλίου «Πάμε… Πανεπιστήμιο 2018»

Σπύρος Μιχαλούλης, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας

Τηλ. 210-6778777

URL: www.orientum.gr

e-mail: info@orientum.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass