Το μαθηματικό… ρεκόρ της Λάρισας

ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ 22 ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΤΟ 2ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΜΕ

Δημοσίευση: 17 Φεβ 2019 22:16

Σε μια σημαντική στιγμή για τα Μαθηματικά στη Λάρισα η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία διοργάνωσε χθες το 2ο εργαστήριο εκπαίδευσης εκπαιδευτών με μια καινοτομία που συζητήθηκε και αξιολογήθηκε θετικά από τους συμμετέχοντες.

Η καινοτομία αυτή ήταν η συμμετοχή των μαθητών που πρόσφατα προκρίθηκαν στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα που θα διεξαχθεί το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.

Η πρόκριση 22 Λαρισαίων μαθητών αποτελεί ρεκόρ για το τοπικό παράρτημα, μια ιστορική επίδοση που δημιουργεί ευνοϊκό περιβάλλον για την προώθηση της μαθηματικής επιστήμης, αν συνυπολογίσουμε και το επικείμενο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΕΜΕ με διεθνείς συμμετοχές, που θα γίνει το τριήμερο 1-2-3 Νοεμβρίου στη Λάρισα.

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα σώμα εκπαιδευτών επαρκώς καταρτισμένων, ώστε οι μαθητές των σχολείων του Νομού Λάρισας να απολαμβάνουν μαθήματα προετοιμασίας υψηλού επιπέδου για τους διαγωνισμούς της ΕΜΕ που είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί» υπογράμμισε στην «Ε» ο πρόεδρος της ΕΜΕ Λάρισας κ. Κώστας Καραμπάτσας, συμπληρώνοντας πως «η λειτουργική ώσμωση και η ουσιαστική συνεργασία μαθητών και εκπαιδευτικών δημιουργεί ένα νέο σκηνικό στα τοπικά μαθηματικά δρώμενα με υψηλή προστιθέμενη αξία».

Εισηγητής στο χθεσινό εργαστήριο ήταν ο διακεκριμένος μαθηματικός κ. Αθ. Μάγκος, δρ. Γεωμετρίας του ΑΠΘ, και εκπαιδευτής εθνικών ομάδων Μαθηματικών, ο οποίος μιλώντας στην «Ε» χαρακτήρισε «εξαιρετική την πρωτοβουλία της ΕΜΕ Λάρισας» εκτιμώντας πως «μπαίνουν οι βάσεις για μια σταθερή συνεργασία με αυτονόητα οφέλη για την εκπαίδευση και την κοινωνία».

Η διοίκηση της ΕΜΕ Λάρισας ευχαρίστησε και συνεχάρη όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στους φετινούς διαγωνισμούς ευχόμενη κάθε επιτυχία στους μικρούς «πρωταθλητές» των Μαθηματικών που θα διεκδικήσουν το Σάββατο στην Αθήνα μετάλλια και διεθνείς συμμετοχές. Ευχαρίστησε επίσης τους συναδέλφους που εθελοντικά και αφιλοκερδώς στηρίζουν τη σπουδαία αυτή προσπάθεια. Τέλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη Διεύθυνση του 15ου Γυμνασίου ( Β. Γιαννόπουλος, Γ. Ραχμανίδης, Δ. Μαραγκού) που παρέχουν σταθερή και φιλόξενη έδρα για τις δράσεις αυτές, καθώς και στον εκπαιδευτικό του ίδιου συγκροτήματος κ. Χ. Κουνιάκη και τον υπάλληλο κ. Σ. Μανασή για τη συμβολή τους στην υλικοτεχνική υποστήριξη του εργαστηρίου.

 

Κ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass