Μεγάλη συμμετοχή σε διαγωνισμό Ρομποτικής

Δημοσίευση: 18 Φεβ 2019 22:12

"Έχουμε πολύ μεγάλη συμμετοχή φέτος στη Θεσσαλία, 95 ομάδες στις έξι κατηγορίες, περισσότερα από 400 παιδιά, είτε σε έτοιμες λύσεις είτε με δικές τους πρωτοπόρες ιδέες.

Είναι μια γιορτή της δημιουργίας". Αυτά τόνισε στην "ΕτΔ" ο κ. Λεωνίδας Ανθόπουλος, καθηγητής στο ΤΕΙ Θεσσαλίας, και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του περιφερειακού μέρους του Πανελληνίου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Θεσσαλίας για μαθητές Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων, πραγματοποιήθηκε χθες με επιτυχία στα Τρίκαλα και διοργανώθηκε από τον Δήμο Τρικκαίων σε συνεργασία με τους Εκπαιδευτικούς Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς WRO Hellas και STEM Robotics Academy. Είναι, δε, τμήμα του πανελλήνιου διαγωνισμού για κάθε βαθμίδα Εκπαίδευσης, και η θεματολογία περιλάμβανε:

– για μαθητές/τριες Δημοτικού το θέμα «Αρχιπέλαγος Αιγαίο: Η τεχνολογία βοηθά να αναπτυχθούν τα νησιά»,

– για μαθητές/τριες Γυμνασίου το θέμα «Οι δρόμοι του κρασιού στη βόρεια Ελλάδα» (βασική κατηγορία) και «Πρωτέας» (παράλληλη κατηγορία για αρχάριες ομάδες)

– για μαθητές/τριες Λυκείου το θέμα «Smart Cities». Οι ομάδες των μαθητών από σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από όλη τη Θεσσαλία παρουσίασαν τα επιτεύγματά τους, στα οποία διακρίνονταν η φαντασία και η δημιουργικότητα, στέλνοντας μηνύματα και μάθησης.

Να σημειώσουμε ότι ο Δήμος Τρικκαίων είχε ήδη δώσει τεράστια ώθηση και ευκαιρίες στα σχολεία εντός των ορίων του, με τη δωρεά πάνω από 200 κιτ Ρομποτικής για όλες τις ηλικίες.

ΤΡΙΚΑΛΑ (Της ανταποκρίτριάς μας Γεωργίας Κωστακοπούλου)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass