ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ 217 ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Oι εξετάσεις πιστοποίησης Μεταλυκειακού των ΕΠΑΛ

Δημοσίευση: 19 Φεβ 2019 15:10

Χωρίς προβλήματα και με μεγάλη συμμετοχή, διεξήχθησαν την περασμένη Κυριακή στο 1ο Εξεταστικό Κέντρο και στο 3ο Εξεταστικό Κέντρο Λάρισας οι εξετάσεις πιστοποίησης αποφοίτων του Μεταλυκειακού Έτους - Τάξη Μαθητείας Β’ Φάσης των ΕΠΑ.Λ. της Θεσσαλίας. Συνολικά συμμετείχαν 217 απόφοιτοι από τη Θεσσαλία.


Στα εξεταστικά κέντρα παρευρέθηκαν η κ. Ελένη Αναστασοπούλου περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και οι υπεύθυνες Μαθητείας κ. Άννα Κοκκάρα από την ΠΔΕΘ και κ. Βάγια Γκουμότσιου από τη ΔΔΕ Λάρισας. Η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη συμβολή των εκπαιδευτικών τόσο στην υλοποίηση του Μεταλυκειακού Έτους - Τάξη Μαθητείας των ΕΠΑ.Λ., όσο και στη διεξαγωγή των εξετάσεων πιστοποίησης. Αξιοπρόσεκτο ήταν το γεγονός της παρουσίας εκπαιδευτικών που υλοποιούν τη μαθητεία, οι οποίοι βρίσκονταν έξω από τα εξεταστικά κέντρα μαζί με τους απόφοιτους μαθητευόμενούς τους για να τους στηρίξουν και να τους συμπαρασταθούν.
Ο θεσμός που έθεσε σε εφαρμογή το ΥΠΠΕΘ από το 2017 χαίρει της αποδοχής της εκπαιδευτικής κοινότητας και των μαθητευομένων στη Θεσσαλία, γεγονός που αποδεικνύεται και από τη μεγάλη συμμετοχή των υποψηφίων στις εξετάσεις πιστοποίησης.
 Με την επιτυχή ολοκλήρωση των εξετάσεων πιστοποίησης οι απόφοιτοι θα αποκτήσουν Πτυχίο Επαγγελματικής Ειδικότητας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου 5 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων, από τον ΕΟΠΠΕΠ, αναβαθμίζοντας το πτυχίο του ΕΠΑ.Λ.
Να σημειωθεί ότι το εξεταστικό κέντρο της Θεσσαλίας είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Ελλάδας για τις εξετάσεις πιστοποίησης του Μεταλυκειακού Έτους - Τάξη Μαθητείας των ΕΠΑ.Λ. Οι απόφοιτοι της Θεσσαλίας εξετάστηκαν για το θεωρητικό μέρος στο 1ο ΕΠΑΛ Λάρισας. Για το πρακτικό μέρος στο 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Λάρισας εξετάστηκαν οι ειδικότητες: Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών, Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής, Τεχνικός Οχημάτων, Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων, Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων, Τεχνικός Ηλεκτρονικών και Υπολογιστικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων, Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών, Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης, Αερισμού και Κλιματισμού.
Στο 3ο Εργαστηριακό Κέντρο Λάρισας για το πρακτικό μέρος εξετάστηκαν οι ειδικότητες: Βοηθός Νοσηλευτή, Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων, Βοηθός Φυσικοθεραπευτή, Σχεδιαστής Δομικών Έργων και Γεωπληροφορικής και Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass