Νέα πρωτιά για το 31ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας

ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΠΟΤ «ΠΡΑΣΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ»

Δημοσίευση: 10 Μαρ 2019 22:00

Το 1ο βραβείο στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό-Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Κύπρος – Ελλάδα – Ομογένεια: Εκπαιδευτικές γέφυρες», στην κατηγορία «σποτ» απέσπασε το 31ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, για δεύτερη συνεχή χρονιά, δημιουργώντας παράδοση.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές όλων των σχολείων, της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας, δημοσίων και ιδιωτικών και τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, ενώ υλοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου. Βασική επιδίωξή του είναι να αποτελέσει εκπαιδευτική «γέφυρα» ανάμεσα στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια και να ενδυναμώσει τη συνεργασία και την επικοινωνία ανάμεσα σε όλες τις μαθητικές κοινότητες του Ελληνισμού. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 260 σχολεία όλων των βαθμίδων από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια, περίπου 14.500 μαθητές.

Το σποτ «Πράσινη Γραμμή» (το οποίο είναι διαθέσιμο στο σάιτ του σχολείου και στο youtube) με το οποίο διακρίθηκαν οι μαθητές του 31ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του με το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αντωνίου Λευκωσίας, μουσικά επενδυμένο με το ομότιτλο μελοποιημένο ποίημα των παιδιών της Ε΄ τάξης του σχολείου, ενώ πολύτιμοι συμπαραστάτες των παιδιών στην προσπάθειά τους αυτή ήταν ο διευθυντής του 31ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας κ. Παπατζέλος Αθανάσιος και οι δασκάλες του σχολείου Μαρία Παπαδημητρίου, Όλγα Καραγεώργου, καθώς επίσης και οι δασκάλες του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Αντωνίου Λευκωσίας κ. Νίκης Παντελή-Πετεμερίδου και Ηλία Βάσω.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ

Όσον αφορά στη τελετή βράβευσης, η εκδήλωση θα γίνει στις 19 Απριλίου (Παρασκευή) στις εγκαταστάσεις της ΠΟΕΑ στην Αγλαντζιά της Λευκωσίας. Επειδή ο διαγωνισμός δεν καλύπτει τα έξοδα μετάβασης και παραμονής των μαθητών στην Κύπρο, οι γονείς βρίσκονται σε αναζήτηση οικονομικής ενίσχυσης, προκειμένου η αντιπροσωπεία που θα μεταβεί στο νησί να είναι η πιο αντιπροσωπευτική. Σύμφωνα με πληροφορίες θα απευθυνθούν στον δήμο, ενώ μέσω της «Ε» απευθύνουν κάλεσμα και σε όποιον άλλο φορέα επιθυμεί να συνδράμει στην παραπάνω προσπάθεια.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Μιλώντας στην «Ε», ο διευθυντής του 31ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας Αθαν. Παπατζέλος δήλωσε για την επιτυχία του σχολείου: «Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσοι βοήθησαν στην προετοιμασία και υλοποίηση της συμμετοχής. Συμμετοχή που κατέστη δυνατή με συνεργασία σε όλα τα επίπεδα. Συνεργασία δασκάλου-μαθητή, μαθητή-μαθητή, δασκάλων-γονιών και τοπικής κοινωνίας. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Ιωάννη Λεγαντή, μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας για την πολύτιμη βοήθειά του (φωτογραφική λήψη, βιντεοσκόπηση), αλλά και τη Σχολική Επιτροπή του δήμου που ενίσχυσε την όλη προσπάθεια».

 

 

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass