Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εγκατάσταση σύγχρονου λογισμικού στην ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ Λάρισας

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΩΝ

Δημοσίευση: 17 Μαρ 2019 16:19

Η μαθητεία και η πρακτική άσκηση υψηλής ποιότητας μπορούν να γίνουν αποτελεσματικά εργαλεία για την ομαλή μετάβαση από το σχολείο στην εργασία και να εφοδιάσουν τους νέους με τις δεξιότητες που αυτή χρειάζεται.

Η μετάβαση στην αγορά εργασίας και η επαγγελματική σταδιοδρομία των νέων εξαρτώνται από ένα σύνολο παραγόντων και πρέπει να συμβαδίζουν με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και των επιχειρήσεων για την παραγωγή δεξιοτήτων και τη μεταφορά γνώσης. Η σύνδεση της εκπαίδευσης με την επιχειρηματικότητα είναι κρίσιμος παράγοντας για την κάλυψη των αναγκών, για συνεργασία, καινοτομία, νέες δεξιότητες και γνωσιακή προσαρμογή και αναβάθμιση των μαθητευομένων μέσω της μαθητείας, της αξιοποίησης της παραγόμενης γνώσης, την καινοτομία και το πνεύμα συνεργασίας για την κοινωνία, την εκπαίδευση και τις επιχειρήσεις.

Η LOGON, γνωστή εταιρεία στον χώρο των εφαρμογών Πληροφορικής και λογισμικού εγκατέστησε κατάλληλο λογισμικό (GALAXY -SINGULAR LOGIC) για την εκπαίδευση των μαθητών/τριών της ειδικότητας Υπαλλήλων Οικονομικών Καθηκόντων και Υπαλλήλων Διοικητικών Καθηκόντων της ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ Λάρισας για το μάθημα «Μηχαν/μενη Λογιστική -Τήρηση Βιβλίων Γ’ Κατηγορίας» μια αξιόπιστη επένδυση για την εκπαίδευση των εκπαιδευόμενων που με τη βοήθεια της καθηγήτριας Κάζα Μαρίας (ΠΕ80 Λογιστικής), θα αποτελέσει εφαλτήριο για την εκπαίδευση πολλών μαθητών, ώστε να αποκτηθούν δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν με σύγχρονες γνώσεις την αγορά εργασίας.

Όπως τονίζει η διευθύντρια της ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ κ. Ευαγγελία Αντωνίου, στόχος είναι να στηριχτεί η εξέλιξη των εκπαιδευομένων και της μαθητείας, να μεταδοθεί γνώση και εμπειρία μέσω σύγχρονων προσεγγίσεων προκειμένου να επιτευχθεί μια αρμονική συνεργασία όλων των φορέων γνώσης.

Σχετικά Άρθρα