Τα… κατάφεραν οι εκπαιδευόμενοι του 2ου Σ.Δ.Ε. Λάρισας

ΑΠΕΣΠΑΣΑΝ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ 9ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΑΙΝΙΩΝ

Δημοσίευση: 17 Μαρ 2019 16:53

Το βραβείο μυθοπλασίας απέσπασε στον φετινό 9ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους η ταινία «Θα τα καταφέρω», με την οποία διαγωνίστηκε το 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας.

Η Επιτροπή Αξιολόγησης έκανε στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας την πρώτη της επιλογή στέλνοντας στον τελικό 59 σχολεία διαφόρων κατηγοριών από την Ελλάδα και την Κύπρο. Την Πέμπτη ανακοινώθηκαν τα τελικά βραβεία, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και το 2ο ΣΔΕ Λάρισας.

Οι εκπαιδευόμενοι του σχολείου που λειτουργεί μέσα στη φυλακή Λάρισας έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό με μια ταινία μικρού μήκους, στην οποία περιγράφεται η προσπάθεια των εκπαιδευομένων να τα καταφέρουν μέσα στη φυλακή. Η αρχική αμφιβολία γίνεται σιγουριά μέσα από την ομαδοσυνεργατική μάθηση, τις εικαστικές δραστηριότητες, το θέατρο και τη δημιουργική γραφή. Η ταινία βασίστηκε σε σενάριο και σκηνοθεσία του Λαρισαίου εκπαιδευτή του «θερινού σχολείου 2018» Μίλτου Γρέκου και συμμετέχουν σ’ αυτή όλοι σχεδόν οι εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι του «θερινού σχολείου». Το τραγούδι ραπ είναι σε στίχους και ερμηνεία του εκπαιδευόμενου Ilia L, ενώ η εικαστική σύνθεση του Tolli S. Η ταινία «Θα τα καταφέρω» βρίσκεται στο κανάλι youtube στον σύνδεσμο https://youtu.be/MSfh9U9ZXTA, ενώ θα προβληθεί μαζί με τις υπόλοιπες ταινίες του διαγωνισμού από τον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής την επόμενη τηλεοπτική σεζόν.

H εκδήλωση βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στις 10 Μαΐου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass