Ο Κων. Καραμπάτσας στη διοίκηση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 21 Μαρ 2019 22:01

Ο Λαρισαίος μαθηματικός και πρόεδρος του παραρτήματος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Λάρισας κ. Κώστας Καραμπάτσας, εκλέχθηκε στην Κεντρική Διοίκηση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ), μετά τις εκλογές που διεξήχθησαν σε πανελλήνιο επίπεδο στις 17-18 Μαρτίου.

Ειδικότερα, ο κ. Καραμπάτσας εξελέγη στο 15μελές Πανελλήνιο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΜΕ, καταλαμβάνοντας με 647 ψήφους, την 7η θέση, μεταξύ 57 υποψηφίων.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της «Ε», ο κ. Καραμπάτσας ευχαρίστησε από καρδιάς όλους τους συναδέλφους του από όλη τη χώρα που τον τίμησαν με την ψήφο τους, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους μαθηματικούς του Νομού Λάρισας «των οποίων η συμμετοχή και η στήριξή τους υπήρξε γενικευμένη, ομόθυμη, σχεδόν καθολική», όπως μας είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε τέλος «ότι υπάρχουν πολλά ανοιχτά ζητήματα για τα Μαθηματικά και τον ρόλο τους στην εκπαίδευση και στην κοινωνία», ενώ διαβεβαίωσε πως «η Λάρισα έχει την αναγκαία επάρκεια και την αδιαμφισβήτητη ποιότητα σε επίπεδο εκπαιδευτικών στον χώρο της μαθηματικής επιστήμης και στις τάξεις της ΕΜΕ, ώστε να διοργανωθεί τον Νοέμβριο ένα υποδειγματικό από κάθε άποψη συνέδριο».

Η εκλογή του αναμένεται να έχει πολλαπλά ευεργετικά αποτελέσματα για τη μαθηματική κοινότητα της Λάρισας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, με δεδομένο ότι η πόλη της Λάρισας και το τοπικό Παράρτημα ορίστηκαν πρόσφατα να διοργανώσουν στο διάστημα 1-3 Νοεμβρίου 2019, το 36ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΕΜΕ, ένα κορυφαίο επιστημονικό γεγονός με πολλές ξεχωριστές συμμετοχές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

 

Λ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass