Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Τύρναβος τιμά την 25η Μαρτίου 1821

ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΕΦΑΝΩΝ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΧΘΕΣ

Δημοσίευση: 23 Μαρ 2019 22:10

Ολοκληρώνονται, μεθαύριο Δευτέρα 25 Μαρτίου, οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της επανάστασης της 25ης Μαρτίου 1821.

Χθες, Παρασκευή, πραγματοποιήθηκαν όλες οι καθιερωμένες σχολικές γιορτές.

Στις 12.30 το μεσημέρι τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες νεκρούς στο Ηρώο που βρίσκεται στον δημοτικό Κήπο της Τούμπας, προεξάρχοντος του εκπροσώπου του σεβασμιότατου μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου αρχιμανδρίτη π. Γεδεών Μαντά και με τη συμμετοχή ιερέων της πόλης. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τους μαθητές των νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων, γυμνασίων, λυκείων της πόλης, παρουσία πολιτικών και του λαού της πόλης του Τυρνάβου.

Στη χθεσινή επιμνημόσυνη δέηση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου Σεραφείμ Μπίρδας αστυνόμος Α’, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Φανή Μπίλιου, ο π. πρόεδρος Συνταξιούχων ΙΚΑ και Περιχώρων κ. Αθανάσιος Τσικριτσής, διευθυντές σχολείων εκπαιδευτικοί και αντιπροσωπείες μαθητών όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων της πόλης.

ΔΕΥΤΕΡΑ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ

Τη Δευτέρα, ανήμερα της εθνική επετείου, στις 7.30 το πρωί θα χτυπήσουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών απ΄ όλους τους ιερούς ναούς της πόλης, διάρκειας 5΄.

Στις 8.00 το πρωί, θα γίνει έπαρση της σημαίας στην Κεντρική πλατεία της πόλης παρουσία στρατιωτικού αγήματος και της φιλαρμονικής Δήμου Τυρνάβου.

Στις 10.45 το πρωί θα γίνει έναρξη της επίσημης δοξολογίας στην οποία θα λάβει μέρος όλος ο ιερός κλήρος της πόλης.

Στις 11.15 το πρωί, μετά το τέλος της δοξολογίας, θα γίνει μετάβαση στην Κεντρική πλατεία όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες νεκρούς και στη συνέχεια θα γίνει κατάθεση στεφάνων.

Στη συνέχεια θα τηρηθεί 1΄ σιγή στη μνήμη των πεσόντων νεκρών και τέλος, ο Εθνικός Ύμνος από τη Φιλαρμονική Δήμου Τυρνάβου. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει μαθητική παρέλαση και δεξίωση στο δημαρχείο.

Ο Πανηγυρικός λόγος της ημέρας θα εκφωνηθεί από την κ. Ναυσικά Κουλαξίδου, διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου.

Τελετάρχες των εκδηλώσεων και φέτος ήταν τα στελέχη του Δήμου Βασίλειος Σαμουλαδάς και Ιωάννα Καλλιαρδού.

ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Ανάλογες θα είναι και οι γιορταστικές εκδηλώσεις στην πόλη του Αμπελώνα. Το πρωί της Δευτέρας 25 Μαρτίου θα γίνει έπαρση της σημαίας στην Κεντρική πλατεία της πόλης.

 Στις 10.15 επίσημη δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο και κατάθεση στεφανιών. Στις 11.15 το πρωί θα γίνει η παρέλαση των μαθητών των δημοτικών σχολείων, του γυμνασίου και του λυκείου Αμπελώνα. Μετά το τέλος της παρέλασης θα δοθεί δεξίωση των επισήμων και του λαού στο νέο δημαρχείο.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ(Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Gallery άρθρου

Σχετικά Άρθρα