«Αδιάβλητες οι διαδικασίες επιλογής διευθυντών»

Δημοσίευση: 24 Μαρ 2019 15:20

Για διαφανείς και αδιάβλητες διαδικασίες της ηγεσίας του ΥΠΠΕΘ κατά την επιλογή περιφερειακών διευθυντών Εκπαίδευσης κάνει λόγο η απερχόμενη περιφερειακή διευθύντρια Θεσσαλίας κ. Ελένη Αναστασοπούλου σε μήνυμά της, στο οποίο συγχαίρει και τον νέο διευθυντή κ. Γ. Δοδοντσάκη, που, όπως τονίζει, δικαίως κατετάγη στην πρώτη θέση.

Μεταξύ άλλων στο μήνυμα που απέστειλε σημειώνει: «Οι δημοκρατικές κοινωνίες και οι κυβερνήσεις τους οφείλουν να δίνουν ευκαιρίες στους ικανούς πολίτες προκειμένου ν’ αποδεικνύουν στην πράξη ότι εκτός από άριστοι είναι και άξιοι. Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΕΘ και μετά από τις διαφανείς και αδιάβλητες διαδικασίες του Συμβουλίου Επιλογής, ο υπουργός Παιδείας κύρωσε, στις 22/3/2019, τους πίνακες κατάταξης των υποψήφιων περιφερειακών δ/ντών εκπαίδευσης, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς των αιρετών της ΔΑΚΕ και της ΠΕΚ για το αντίθετο, οι οποίοι, όπως αποδείχτηκε, έγιναν μόνο για δημιουργία εντυπώσεων. Μετά από τέσσερα χρόνια στη διοίκηση της εκπαίδευσης στη Θεσσαλία, ήρθε η ώρα να παραδώσω τη σκυτάλη στα επόμενα χέρια και να συνεχίσω τη διαδρομή μου από άλλες θέσεις κοινωνικών και πολιτικών αγώνων. Τα τέσσερα αυτά χρόνια, μέσα σε δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, δουλέψαμε έχοντας ως μέλημά μας την ποιοτική εκπαίδευση και την απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των μαθητών σε αυτή. Επίσης σταθήκαμε δίπλα και υπερασπιστήκαμε τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών που επλήγησαν στο διάστημα της κρίσης. Δεν έλειψαν οι συγκρούσεις και οι αντιπαραθέσεις με όρους πολιτικούς, με επιχειρήματα και ιδέες, πάντα, για το καλό της εκπαίδευσης. Προφανώς υπήρξαν και λάθη των οποίων, ως επικεφαλής και ως όφειλα, ανέλαβα πλήρως την ευθύνη και στάθηκα απέναντί τους με θάρρος, τιμιότητα και προσπάθεια διόρθωσής τους. Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλω στους διοικητικούς συνεργάτες της υπηρεσίας μας, που με επαγγελματισμό, ήθος, εργατικότητα και διαθέτοντας, συχνά, τον ελεύθερο χρόνο τους, ανταποκρίθηκαν με αυταπάρνηση στο βαρύ έργο. Θερμά συγχαρητήρια στον κ. Γιώργο Δοδοντσάκη, ο οποίος διαθέτοντας τα τυπικά προσόντα, που τον καθιστούν τον πρώτο των αρίστων, δικαίως, κατετάγη στην πρώτη θέση. Πιστεύω και εύχομαι από καρδιάς, ότι αφενός θα τιμήσει την επιλογή και αφετέρου θ’ ανταποκριθεί επάξια στις μεγάλες ευθύνες και το χρέος της θέσης του περιφερειακού δ/ντή Εκπαίδευσης Θεσσαλίας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass