Ενημέρωση σε σχολεία για τη σεξουαλική αγωγή

Από τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 26 Μαρ 2019 16:38

Το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο πλαίσιο υλοποίησης των προγραμμάτων αγωγής υγείας και έχοντας ως στόχο την πρόληψη ανεπιθύμητων στάσεων και συμπεριφορών των εφήβων, καθώς και την ευαισθητοποίησή τους σε υγιεινές συνήθειες, συνεχίζει με επιτυχία για έκτη συνεχόμενη χρονιά με την έγκριση των Υπουργείων Παιδείας και Υγείας, ενημερώσεις σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Λάρισας.

Η αγωγή υγείας είναι η διαδικασία που στηρίζεται σε επιστημονικές αρχές και χρησιμοποιεί προγραμματισμένες ευκαιρίες μάθησης, δίνοντας την δυνατότητα στα άτομα να αποφασίζουν και να ενεργούν συνειδητά και ενημερωμένα για την υγεία τους. Η αποτελεσματική αγωγή υγείας θα μπορούσε να επιφέρει αλλαγές στη γνώση και στην κατανόηση ή στον τρόπο σκέψης του ατόμου, να επηρεάσει ή να αποσαφηνίσει τις αξίες του, να επιφέρει κάποια μεταβολή στις πεποιθήσεις ή στάσεις, να διευκολύνει την απόκτηση δεξιοτήτων, και ακόμα να επηρεάσει αλλαγές στη συμπεριφορά ή στον τρόπο ζωής του ατόμου. Τα θέματα που αφορούν οι ενημερώσεις είναι: Εφηβεία, Υγιεινή του Σώματος, Αναπαραγωγή, Αντισύλληψη, Πρόληψη Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενων Νοσημάτων και διάφορες μορφές εξάρτησης όπως κάπνισμα, αλκοόλ, ναρκωτικά, διαδίκτυο, κ.ά.

Τα προγράμματα υλοποιούνται από τις κ. Γεωργία Ντέλλα, μαία MSc Δημόσιας Υγείας και προϊσταμένη του Τμήματος, Σοφία Καραμελίδου, επισκέπτρια Υγείας και Βάια Δοξαρά, ιατρό.

Το επιστημονικό προσωπικό συνόδευσε ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας, Βασίλειος Πινακάς, ο οποίος απευθυνόμενος στους μαθητές τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «στην Περιφέρεια Θεσσαλίας πιστεύουμε στη σπουδαιότητα της αγωγής υγείας και της πρόληψης και στην ιδιαίτερα θετική τους επίδραση στους νέους. Θέλουμε ενημερωμένους πολίτες, που να υιοθετούν υγιεινές συνήθειες και πρακτικές που τους θωρακίζουν από βλαπτικές συμπεριφορές και προάγουν την ατομική και τη δημόσια υγεία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass