Μεγαλώνω... διαβάζοντας

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ

Δημοσίευση: 14 Απρ 2019 15:52

Ολοκληρώθηκε πρόσφατα το πρόγραμμα “Εβδομάδα Παιδικής Λογοτεχνίας” που διοργανώθηκε για 14η χρονιά από την Αντιδημαρχία Λεσχών Πολιτισμού και Βιβλιοθηκών Δήμου Λαρισαίων και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.

Με το σύνθημα “Μεγαλώνω διαβάζοντας” πάνω από 850 παιδιά είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τις βιβλιοθήκες του Δήμου, σε 20 προγραμματισμένες συναντήσεις με αναγνωρισμένους δημιουργούς, συγγραφείς και εικονογράφους με σκοπό την ανάδειξη και την προώθηση του παιδικού βιβλίου και της φιλαναγνωσίας.

Συγκεκριμένα 714 μαθητές από τα 1ο, 4ο, 5ο, 6ο, 12ο, 19ο, 20ο, 22ο, 24ο, 26ο, 29ο και 37ο, Δημοτικά Σχολεία Λάρισας επισκέφτηκαν το παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο, τις βιβλιοθήκες στα Πολιτιστικά Κέντρα Αγίου Κωνσταντίνου και Αγίου Γεωργίου, τη βιβλιοθήκη στο Πνευματικό Κέντρο “Σ. Ζιαζιά” στη Χαραυγή και τη βιβλιοθήκη της Δημοτικής Πινακοθήκης - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν οι συγγραφείς Παιδικής Λογοτεχνίας Αγγελική Δαρλάση, Παναγιώτα Πλησή, Γλυκερία Γκρέκου, Ιωάννα Γιαννακοπούλου, Σοφία Νέμα, Χαρά Αγγελέτου, Ευδοκία Ποιμενίδου-Χατζηδημητρίου, Χριστίνα Γιολδάση-Τσαούση, Εύη Γίτσα, Λίνα Μουσιώνη, η εικονογράφος Διατσέντα Παρίση και ο ηθοποιός-σκηνοθέτης-συγγραφέας Βαγγέλης Κολώνας.

Επίσης στο πλαίσιο του προγράμματος και σε συνεργασία με τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Λαρισαίων πραγματοποιήθηκε ειδική εκπαιδευτική δράση στο παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης με τη συμμετοχή 150 παιδιών από τα ΚΔΑΠ και ακολούθησε διάδραση στο κέντρο της πόλης με σκοπό την ευαισθητοποίηση των περαστικών και τη διάχυση του έργου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Τέλος πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο από την εκπαιδευτικό-συγγραφέα Λητώ Τσακίρη-Παπαθανασίου η οποία δραματοποίησε το νέο βιβλίο της "Η κυρά Διατροφή πρώτη στη μαγειρική ". Στην εκδήλωση συμμετείχε μια πλειάδα ξεχωριστών συντελεστών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass