Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ντροπιαστική ρουσφετολογική διάταξη»

ΟΙ ΣΥΝΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΕΩΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Δημοσίευση: 20 Απρ 2019 15:03

Οι ΣΥΝΕΚ Λάρισας καταδικάζουν με ανακοίνωσή τους τη ρύθμιση που προωθεί για τους τέως περιφερειακούς διευθυντές Εκπαίδευσης, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αποσπώνται στο ΚΕΕ, με επιμίσθιο και πενταετή θητεία με δυνατότητα ανανέωσής της.

«Ως παράταξη είχαμε καταδικάσει τη δυνατότητα που έδινε ο νόμος στους απερχόμενους Περιφερειακούς Διευθυντές να γίνονται αυτομάτως σχολικοί σύμβουλοι. Ταχθήκαμε δημόσια θετικά όταν ο νόμος αυτός καταργήθηκε.

Η νέα ρύθμιση που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας υποτάσσεται σε νεοφιλελεύθερες αγκυλώσεις και στερεότυπα που διακρίνουν τους πολίτες σε άριστους και κατώτερους.

Πρόκειται για φωτογραφική διάταξη προς όφελος λίγων και συγκεκριμένων και δεν πείθει σε ό,τι αφορά στο σύνολο της κοινωνίας και τις ανάγκες της. Οι θέσεις δεν προκηρύσσονται με διαφανή κριτήρια, ώστε ισότιμα να μπορούν να τις διεκδικήσουν όλοι. Αντίθετα προκρίνονται συγκεκριμένοι χωρίς κανένα αντικειμενικό κριτήριο.

Η δουλειά στην τάξη είναι καταξίωση και όχι ντροπή ή τιμωρία. Είναι ο φυσικός χώρος όλων όσοι διορίζονται ως εκπαιδευτικοί. Δεν πιστεύουμε στη νοοτροπία «μία φορά στέλεχος, για πάντα στέλεχος». Απαιτούμε την απόσυρση αυτής της ντροπιαστικής ρουσφετολογικής διάταξης» αναφέρει η ανακοίνωση.