Δράση αλληλεγγύης από το 10ο Γυμνάσιο

Εκτίθενται δημιουργίες των μαθητών στο Παραδοσιακό Χωριό

Δημοσίευση: 22 Απρ 2019 16:39

Μία μεγάλη ομάδα εθελοντών μαθητριών του 10ου Γυμνασίου Λάρισας - αναφέρει σχετική ανακοίνωση του σχολείου - δούλεψε αθόρυβα και ασταμάτητα όλη τη σχολική χρονιά στο εργαστήρι ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, που λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια στο σχολείο μας.

Κατασκεύασαν όμορφα καλλιτεχνήματα, κατέθεσαν τη φαντασία τους, τη δημιουργικότητά τους, τον πολύτιμο χρόνο τους, την ψυχούλα τους σε κάτι «ιερό», όπως χαρακτηρίζουν τον σκοπό του εγχειρήματος.

Με πολλή αγάπη και χαρά παρέμεναν τα μεσημέρια στο σχολείο, «χάνονταν» στα διαλείμματα μέσα στο Χημείο και στο Εργαστήριο Καλλιτεχνικών, εκμεταλλεύονταν δημιουργικά ένα «κενό» στο ωρολόγιο πρόγραμμά τους δίνοντας την αίσθηση μιας «συνομωσίας... για καλό σκοπό!».

Συμμετέχουμε και φέτος στο πασχαλινό bazaar του Δήμου Λαρισαίων με ένα σωρό καλούδια φτιαγμένα από τα χέρια των παιδιών του σχολείου μας:

Λαμπάδες πασχαλινές, ιδιαίτερα κοσμήματα φτιαγμένα από τις κάψουλες του espresso καφέ, γλαστράκια από τσιμέντο που κατασκεύασαν οι μαθητές στο μάθημα της Χημείας, δαχτυλίδια και σκουλαρίκια από ανακυκλώσιμα υλικά, τσάντες ζωγραφισμένες στο χέρι... μέχρι και χειροποίητες σακούλες! όλα φτιαγμένα με μεράκι και με τη στήριξη των καθηγητριών τους, της Άντας Περάκη και της Έλλης Κυριαζή, οι οποίες εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν το εργαστήρι αλληλεγγύης που αποτελεί πλέον θεσμό για το σχολείο μας. Τα έσοδα από αυτή τη «Δράση Αλληλεγγύης» διατίθενται κάθε χρόνο για την οικονομική στήριξη των οικογενειών των συμμαθητών του σχολείου μας προσφέροντας διακριτικά ρούχα, παπούτσια, σχολικά είδη, τρόφιμα και ό,τι άλλο χρειάζεται μία οικογένεια.

Οι δημιουργίες μαθητών και καθηγητών εκτίθενται στο περίπτερο του σχολείου στο Παραδοσιακό Χωριό του Δήμου Λαρισαίων στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass