Απλήρωτο το έκτακτο προσωπικό του πρώην ΤΕΙ Θεσσαλίας

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2019 15:32

Η Επιτροπή Αγώνα Έκτακτου Ακαδημαϊκού Προσωπικού του πρώην ΤΕΙ Θεσσαλίας καταγγέλλει με ανακοίνωσή της τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους εδώ και 7 μήνες και ρίχνει ευθύνες στην κυβέρνηση αλλά και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:

«Είναι σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης για την πάγια και διαρκή υποχρηματοδότηση του ΤΕΙ, αφετέρου γιατί δεν φροντίζει τα ποσά που κατευθύνονται για τους μισθούς των εργαζομένων να εξαιρούνται από την υποχρεωτική τροποποίηση του προϋπολογισμού.

Ταυτόχρονα, αυτή την περίοδο, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ετοιμάζει λίστα με συμβασιούχους που θεωρεί ότι χρήζουν μονιμοποίησης, την οποία θα προωθήσει στο υπουργείο, όταν και αν ερωτηθεί ποιοι είναι οι συμβασιούχοι που δουλεύουν στο Πανεπιστήμιο. Η λίστα αυτή έχει καταρτιστεί με λιγότερα από 70 μέλη του συνόλου των συμβασιούχων (όχι όλα) και ενδεχομένως κάποιους άλλους συμβασιούχους που οι υπεύθυνοι καθηγητές για το έργο τους φρόντισαν να ενημερώσουν τις αρμόδιες αρχές, ότι θέλουν να τους συμπεριλάβουν σε αυτή τη λίστα.

Αναρωτιόμαστε:

Είναι όλοι οι συμβασιούχοι της νέας δομής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπως αυτό προκύπτει μετά και τη συγχώνευση με τις σχολές του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας, ενήμεροι για αυτή την εξέλιξη;

Τι κινήσεις έκαναν οι αρμόδιες αρχές του Πανεπιστημίου για να ενημερώσουν όλους του συμβασιούχους του για αυτή τη διαδικασία;». Τέλος, η Επιτροπή διεκδικεί άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων, σταθερή καταβολή μισθοδοσίας, συμβάσεις ετήσιες χωρίς μείωση των μισθολογικών όρων από εξάμηνο σε εξάμηνο, εξασφάλιση των θέσεων εργασίας του σημερινού έκτακτου και μόνιμου προσωπικού στο νέο Πανεπιστήμιο χωρίς βλαπτική μεταβολή στους όρους εργασίας τους και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το ΤΕΙ Θεσσαλίας και συνολικά την Ανώτατη Εκπαίδευση ώστε να υπάρχει η δυνατότητα πρόσληψης, μόνιμου εκπαιδευτικού/διοικητικού/τεχνικού προσωπικού αλλά και η εξασφάλιση στοιχειωδών αναγκών του Ιδρύματος (αναβάθμιση εξοπλισμού, έρευνας, εκπαιδευτικής διαδικασίας, αναβάθμιση των παροχών του Ιδρύματος όπως σίτιση, στέγαση κ.ά.).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass