Εκπαίδευση μαθητών και δασκάλων σε επείγουσες καταστάσεις

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Δημοσίευση: 18 Μαϊ 2019 16:43

Στην ευαισθητοποίηση του κοινού, στη «Βασική υποστήριξη ζωής με Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή», αφορούσε εκδήλωση που έγινε χθες στην Κεντρική πλατεία με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών Ε’ και ΣΤ’ τάξεων Δημοτικού.

Η χθεσινή δράση ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο των προγραμμάτων πρόληψης και αγωγής υγείας, που υλοποιεί η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας,  δράσεις με θέμα την παροχή πρώτων βοηθειών σε επείγουσες καταστάσεις και την εφαρμογή Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ).

Για τη χθεσινή εκδήλωση – που περιλάμβανε επιδείξεις και πρακτική εξάσκηση ΚΑΡΠΑ σε ειδικά εκπαιδευτικά προπλάσματα (κούκλες) και ΑΕΑ - συνεργάστηκαν η Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης και Υγειονομικών Αποστολών (Ε.Ο.Δ.Υ.Α.), το Περιφερειακό Τμήμα Λάρισας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, η Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών (ΕΠΟΜΕΑ) και ο κ. Χαράλαμπος Παρίσης, διευθυντής Καρδιολογικού Τμήματος 404 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Η δεύτερη δράση που υλοποιείται από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής (Τομέας Υγείας) και το ΕΚΑΒ Λάρισας περιλαμβάνει ενημέρωση και εκπαίδευση μαθητών Ε’ - ΣΤ’ τάξεων Δημοτικού και εκπαιδευτικών σε επείγουσες καταστάσεις ενώ το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε κάθε σχολική μονάδα και θα επαναλαμβάνεται κάθε σχολικό έτος.  

Τέλος, η τρίτη δράση περιλαμβάνει πιστοποιημένο σεμινάριο σε 42 εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη «Βασική υποστήριξη ζωής με Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή (BLS/AED)» και θα γίνει αύριο Κυριακή 19 Μαΐου. Στη χθεσινή εκδήλωση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης και ο αντιδήμαρχος Δημ. Δεληγιάννης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass