«Λεξοτεχνίες» από το ΠΟΚΕΛ

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 18 Μαϊ 2019 16:38

Το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας – ΠΟΚΕΛ, δημιουργεί το λογοτεχνικό περιοδικό με την ονομασία «Λεξοτεχνίες», του οποίου η έκδοση θα είναι ετήσια. Το νέο περιοδικό της Λάρισας αναμένεται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2019 και θα είναι κυρίως λογοτεχνικού χαρακτήρα (ποίηση, διήγημα, αφιερώματα σε καταξιωμένους λογοτέχνες, τέχνη, κ.ά.), ενώ θα περιλαμβάνονται επιλεκτικά και άρθρα γενικότερου ενδιαφέροντος και θα καταγράφονται οι δράσεις του συλλόγου.

Σκοπός της έκδοσης του περιοδικού είναι να αποτυπωθούν οι λογοτεχνικές αναζητήσεις των εκπαιδευτικών του νομού Λάρισας και να υπάρχει ένα γόνιμο έδαφος καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας γι’ αυτούς. Το περιοδικό θα διανέμεται δωρεάν στους συνδρομητές του κι έχει στόχο να καλύπτει απλώς τα έξοδα έκδοσης.

Στο νέο περιοδικό μπορούν να συμμετέχουν με κείμενα (άρθρα, ποιήματα, διηγήματα, κ.ά.) μέλη του ΠΟ.Κ.Ε.Λ. ή εκπαιδευτικοί (απαραίτητη η εγγραφή στον σύλλογο και συνδρομή τεύχους), αλλά και άνθρωποι των γραμμάτων και τεχνών της πόλης, με αναγνωρισμένο λογοτεχνικό και άλλο έργο (ζωγραφική, φωτογραφία, γλυπτική, κ.ά.). Το περιοδικό θα λειτουργεί υπό την ευθύνη 5μελούς Συντακτικής Επιτροπής, η οποία έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα να αποφασίζει και να επιλέγει τα κείμενα που θα είναι προς έκδοση, με αυστηρά ποιοτικά κριτήρια και σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε τεύχους, καθώς ο αριθμός σελίδων είναι περιορισμένος. Θα προτιμούνται αδημοσίευτα κείμενα, αλλά δεν αποκλείονται και δημοσιευμένα έργα κάθε δημιουργού, αρκεί να αναγράφεται ο χρόνος και το έντυπο της πρώτης δημοσίευσης. Το 1ο τεύχος θα είναι αφιερωμένο στον ποιητή Κωνσταντίνο Καβάφη. Τα κείμενα θα πρέπει να σταλθούν μόνο ηλεκτρονικά στο e-mail: pokel.periodiko@gmail.com, μέχρι 15 Ιουνίου 2019. Πέραν αυτής της ημερομηνίας δεν θα γίνονται δεκτά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass