×

Ειδοποίηση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/231844

Μαθητές του 5ου Γυμνασίου Λάρισας στο Αγιο Ορος

Δημοσίευση: 29 Μαϊ 2019 15:28

Στο πλαίσιο του προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων με θέμα «Αγιορείτικη διατροφή και ομάδες τροφίμων», 40 μαθητές της Β΄ τάξης του 5ου Γυμνασίου Λάρισας με τους υπεύθυνους για το πρόγραμμα καθηγητές τους επισκέφθηκαν το Άγιον Όρος στο διάστημα 17 έως 19 Απριλίου του 2019.

Στόχος του προγράμματος ήταν οι μαθητές να αποκτήσουν γνώσεις υγιεινής διατροφής και συγχρόνως να γνωρίσουν το περιβάλλον του Αγίου Όρους.  Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης αυτής οι μαθητές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες αποτελούμενες από είκοσι άτομα η κάθε μία με 4 συνοδούς καθηγητές. Η πρώτη ομάδα με επικεφαλής τους καθηγητές κ. Καρυώτη Σπύρο και κ. Σάκκα Ιωάννη επισκέφθηκε κατά την πρώτη ημέρα παραμονής στο Άγιο Όρος τη μονή Διονυσίου και τη δεύτερη ημέρα τη μονή Κουτλουμουσίου. Η δεύτερη ομάδα με επικεφαλής τους καθηγητές κ. Μακρυγιάννη Παντελή και κ. Τσιουραντάνη Βασίλη επισκέφθηκε τις μονές του Αγίου Παύλου και του Αποστόλου Ανδρέα. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους χώρους των μονών, ενημερώθηκαν για τη διατροφή των μοναχών από τους ηγουμένους των μοναστηριών (και μάλιστα σε περίοδο αυστηρής νηστείας κατά την οποία η διατροφή περιλάμβανε στο κυρίως γεύμα φασόλια, ελιές, λαχανικά, ψωμί και φρούτο και στο δείπνο μαρμελάδα, ελιές και ψωμί). Όλα σχεδόν τα προϊόντα καλλιεργούνται στους κήπους των μοναστηριών. Τα παιδιά παρακολούθησαν τις λειτουργίες και δοκίμασαν τα φαγητά. Κατά τη δεύτερη μέρα επίσκεψης και τα δύο τμήματα, πριν πάνε στα μοναστήρια που προβλεπόταν από το πρόγραμμα, συναντήθηκαν στις Καρυές(την πρωτεύουσα του Αγίου Όρους) και παρακολούθησαν λειτουργία στο Πρωτάτο. Έπειτα ξεναγήθηκαν στην Ιερά Επιστασία και στην Αθωνιάδα Σχολή. Την τελευταία ημέρα η δεύτερη ομάδα επισκέφθηκε και τη μονή Σταυρονικήτα.

Επίσης τους δόθηκε η ευκαιρία να συνομιλήσουν και να ακούσουν τις προσωπικές μαρτυρίες των μοναχών για τη μοναστική τους ζωή και τις αξίες της ζωής (φυσική ζωή, άσκηση και υγιεινός τρόπος διαβίωσης) - ως ένα είδος συνέντευξης. Όταν ολοκληρώθηκε η επίσκεψη όλοι οι μαθητές επέστρεψαν στην Ουρανούπολη και μετά με λεωφορείο στη Λάρισα.

Gallery άρθρου

{gallery}231844{/gallery}
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass