Η γαλλική γλώσσα φορέας πολιτισμού

ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑΣ 2019

Δημοσίευση: 01 Ιουν 2019 21:16 | Τελευταία ενημέρωση: 01 Ιουν 2019 21:32

«Η γαλλική γλώσσα αποτελεί όχημα μεταφοράς πολιτισμού, κουλτούρας και τεχνών» τονίστηκε χθες στην εκδήλωση- τελετή απονομής βραβείων των σχολείων της Θεσσαλίας που συμμετείχαν και διακρίθηκαν σε όλη την Ελλάδα στον Εθνικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2019.

Στην εκδήλωση, που θύμιζε περισσότερο γιορτή και πραγματοποιήθηκε στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο Λάρισας, μίλησαν για τον σπουδαίο ρόλο και συμβολή της γαλλικής γλώσσας η διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας κ. Χρύσα Βουλγαράκη, ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Γ. Δοδοντσάκης, που χαιρέτισε και στα γαλλικά και στα ελληνικά τονίζοντας ότι η γαλλική γλώσσα πέρα από κώδικας επικοινωνίας είναι και φορέας πολιτισμού, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ι. Καψάλης, η ακόλουθος Συνεργασίας κ. Florence Saint-Ygnan και η συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου για τη Γαλλική Γλώσσα κ. Χάιδω Νάτση.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στη γλωσσική και πολιτισμική ποικιλία της γαλλικής γλώσσας, στη διαφορετικότητα, αλλά, κυρίως, στην κοινή πίστη στις αρχές της ελευθερίας, της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου, της αλληλεγγύης. Στη συνέχεια τον λόγο είχαν οι μαθητές και αμέσως μετά τη βράβευση των έργων τους με σακίδια με αναμνηστικά δώρα ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα.

Οι δημιουργίες των μαθητών που βραβεύτηκαν ήταν χθες στον χώρο της εκδήλωσης μέσα στο «Θησαυροφυλάκιο των θαυμάτων της Γαλλοφωνίας» το οποίο έχει ταξιδέψει σε διάφορα σημεία της χώρας.

Βραβεία εθνικών διακρίσεων απονεμήθηκαν στα εξής σχολεία: Κατηγορία «Τηλέμαχος»: Εκπαιδευτήρια Ν. Μπακογιάννη (3ο Βραβείο) Λάρισα. Δημοτικό Άγιος Ιωσήφ (3ο Βραβείο) Βόλος. 1ο Γυμνάσιο Σοφάδων (3ο Βραβείο) Καρδίτσα.

Κατηγορία «Πηνελόπη»: Κέντρο Γλώσσας Δέσποινα Παπαγιώτη (1ο Βραβείο) Βόλος. Κατηγορία «Οδυσσέας»: Γυμνάσιο Ευξεινούπολης (3ο Βραβείο) Αλμυρός Βόλου.

Επίσης βραβεύτηκαν οι συμμετοχές στον Διαγωνισμό Δημοτικών και Γυμνασίων της Λάρισας και του Βόλου. Ειδικότερα βραβεύτηκαν τα Εκπαιδευτήρια Ν. Μπακογιάννη, τα 16ο Δημοτικό Λάρισας, 21ο Δημοτικό Λάρισας, 32ο Δημοτικό Λάρισας, Δημοτικό Κοιλάδας, Μουσικό Σχολείο Λάρισας, 4ο Γυμνάσιο Λάρισας, 13ο Γυμνάσιο Λάρισας, Γυμνάσιο Στεφανοβίκειου, 1ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας Βόλου, 3ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας Βόλου, 8ο Γυμνάσιο Βόλου και 10ο Γυμνάσιο Διμηνίου Βόλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα θέματα του φετινού διαγωνισμού ενέπνευσαν περισσότερους από 4.500 μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα και η εθνική Κριτική Επιτροπή κλήθηκε να εκτελέσει το δύσκολο έργο της επιλογής των δημιουργιών που βραβεύθηκαν, καθώς τα έργα, όπως ειπώθηκε και από τους ομιλητές, ήταν στο σύνολό τους εξαιρετικής ποιότητας. Στη χθεσινή εκδήλωση την παρουσίαση έκαναν μαθητές του 4ου Γυμνασίου Λάρισας, ενώ το πολυπληθές κοινό εντυπωσιάστηκε και χειροκρότησε θερμά το μουσικό πρόγραμμα που παρουσίασαν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Λάρισας.

Ν. ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass