Οι μαθητές συνομιλούν με την ιστορία του τόπου

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΧΘΕΣ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟ 6ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 07 Ιουν 2019 22:00

Τις σελίδες από την ιστορία του τόπου τους «γύρισαν» χθες οι μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής, στη διάρκεια του 6ου Μαθητικού Συνεδρίου «Μαθαίνω και Παρουσιάζω τον πολιτισμό του τόπου μου», που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας.

Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου κήρυξε ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας Δρ. Γεώργιος Δοδοντσάκης, ο οποίος συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για την αξιόλογη προσπάθεια που καταβάλλουν ώστε να ερευνήσουν, να συνθέσουν εργασίες και να αναδείξουν τα μνημεία, τα έθιμα και τα πανηγύρια του τόπου τους με το δικό τους μοναδικό τρόπο.

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Λιούπας, ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Σούλτης και η αναπληρώτρια διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σοφία Παπαδοπούλου σε σύντομο χαιρετισμό τους εξέφρασαν τη στήριξή τους στον θεσμό του Μαθητικού Συνεδρίου και τόνισαν την ανάγκη να βγει και έξω από τα όρια της πόλης. Ακόμη, μίλησαν και για το πόσο σπουδαίο είναι τα παιδιά να αποκτούν γνώσεις και εφόδια μαθαίνοντας την ιστορία του τόπου τους.

Στη συνέχεια τα παιδιά παρουσίασαν επί σκηνής τα αποτελέσματα των ερευνητικών δράσεών τους μέσα από τα Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων με θέμα τον Πολιτισμό.

Η διευθύντρια του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας κ. Φανή Καλοκαιρινού υλοποίησε το εργαστήρι

«Λάρισα 1950-1985. Η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ αφηγείται» με μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου και το εργαστήρι «Ο μύλος του Παππά στη Λάρισα» που παρακολούθησαν μαθητές του 39ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας.

Ακόμη υλοποιήθηκαν τα εξής εργαστήρια:

- «Κρυπτογραφώντας το παρελθόν στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης»  με συντονίστρια την Άννα Ιακωβίδου Αρχαιολόγο Μουσειολόγο, υπεύθυνη Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Λάρισας.

-«Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» με συντονιστή τον Ρίζο Χαλιαμπάλια πρόεδρο του Συλλόγου «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα».

-«…βαστά εικόνα και χαρτί..." Το σχολείο, η εκπαίδευση και η γραφή στα Βυζαντινά και Μεταβυζαντινά χρόνια» με συντονίστριες τις Παπαναστασούλη Ματίνα αρχαιολόγο, και Σδρόλια Σταυρούλα προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας -Διαχρονικό Μουσείο.

Τα εργαστήρια παρακολούθησαν μαθητές των εκπαιδευτηρίων Μπακογιάννη, του 13ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, του Σχολείου Κοιλάδας, του 31ου Δημ. Σχολείου Λάρισας. Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με τα συμπεράσματα των εργασιών και απονομή επαίνων συμμετοχής.

Τον συντονισμό του συνεδρίου είχε η υπεύθυνη των Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κωνσταντίνα Χατζημίχου.

ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass