Μαθήματα φύτευσης αρωματικών και καλλωπιστικών φυτών

ΣΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Δημοσίευση: 08 Ιουν 2019 15:34

Οι «Ενεργοί Πολίτες» Λάρισας επισκέφτηκαν τα συστεγαζόμενα 1ο και 4ο Νηπιαγωγεία Αμπελώνα Τυρνάβου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Η ομάδα, που ασχολείται με την ενημέρωση σχολείων σε θέματα εθελοντισμού και περιβάλλοντος, συμμετείχε σε δράση φύτευσης αρωματικών και καλλωπιστικών φυτών για τον εξωραϊσμό του σχολικού κήπου, που μοιράζονται τα δύο νηπιαγωγεία.

Παράλληλα, ενημέρωσε τα παιδιά, τις νηπιαγωγούς και τους γονείς για τη σπουδαιότητα της διατήρησης παραδοσιακών σπόρων και γενικότερα για την εθελοντική της δράση.

Παρουσίασε τρόπους χρησιμοποίησης ανακυκλώσιμων υλικών στη φύτευση και πιο συγκεκριμένα στην ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση πλαστικών μπουκαλιών και καπακιών. Προσέφεραν στους μικρούς μαθητές δεκάδες παραδοσιακά φυτά και σπόρους, για να δημιουργήσουν στα σπίτια τους τον δικό τους παραδοσιακό λαχανόκηπο.

Η ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, είναι πρωταρχικός στόχος της ομάδας των «Ενεργών Πολιτών».

Με τη δράση αυτή οι «Ενεργοί Πολίτες» Λάρισας ολοκληρώνουν για φέτος τις επισκέψεις τους σε σχολεία της περιοχής μας και ανανεώνουν το ραντεβού τους για την επόμενη σχολική χρονιά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass