Το 3ο Γυμνάσιο Λάρισας στη Λιθουανία

Επίσκεψη μαθητών - καθηγητών στο πλαίσιο του Erasmus+

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2019 15:24

Το 3ο Γυμνάσιο Λάρισας επισκέφτηκε το Αλίτους της Λιθουανίας με σκοπό να πάρει μέρος στην 3η Διακρατική Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ ‘OVERWATER’ .

Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε από τις 26/5 – 2/6 και συμμετείχαν 3 καθηγητές και 7 μαθητές. Οι 5 εταίροι Βουλγαρία – Ιταλία – Γαλλία – Λιθουανία και Ελλάδα, συναντήθηκαν στη Λιθουανία, συμμετείχαν σε πολλές δραστηριότητες και παρουσίασαν τις εργασίες τους.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση των συμμετεχόντων: «Το σχολείο μας παρουσίασε τη χρήση της Υδροηλεκτρικής Ενέργειας στην Ελλάδα και τα πιο σημαντικά Υδροηλεκτρικά Εργοστάσια της χώρας μας.

Κατά την παραμονή μας στο Αλίτους επισκεφτήκαμε το Δημαρχείο όπου μας καλωσόρισε η αντιδήμαρχος της πόλης. Ξεναγηθήκαμε στο κέντρο της πόλης, περπατήσαμε στο πάρκο Alytaus Miesto και διασχίσαμε την περίφημη γέφυρα White Rose που είναι η ψηλότερη πεζογέφυρα της Ευρώπης. Είχαμε , επίσης, την ευκαιρία να επισκεφτούμε τους μαιάνδρους του ποταμού Νέμου και τη διάσημη λουτρόπολη Birstonas όπου δοκιμάσαμε διάφορα είδη μεταλλικών νερών. Περιηγηθήκαμε στο εργοστάσιο βιολογικού καθαρισμού του Αλίτους αλλά και στο μεγαλύτερο Υδροηλεκτρικό Εργοστάσιο της Λιθουανίας που βρίσκεται στο Kaunas. Η βαρκάδα στη λίμνη Galve και η ξενάγηση στο νησάκι Trakai και στο κάστρο του ήταν από τις ωραιότερες στιγμές του ταξιδιού.

Τέλος, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την ετήσια καλοκαιρινή γιορτή του σχολείου που μας φιλοξένησε όπου ακούσαμε παραδοσιακά τραγούδια, χορέψαμε παραδοσιακούς χορούς της Λιθουανίας και γευτήκαμε τοπικά εδέσματα.

Το ταξίδι στο Αλίτους και στη Λιθουανία ήταν μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία και η φιλοξενία των Λιθουανών εταίρων μας ήταν πραγματικά εγκάρδια».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass