Πυξίδα

ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Δημοσίευση: 23 Ιουν 2019 17:18

ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Αποστολή του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας είναι η εκπαίδευση και η έρευνα στους τομείς της Διοικητικής Επιστήμης που συνδέονται με τις σύγχρονες τεχνολογίες και τις οργανωσιακές σπουδές, δίνοντας έμφαση στην αξιοποίηση των ποσοτικών μεθόδων, της πληροφορικής και των επικοινωνιών στη λήψη αποφάσεων, στη χάραξη επιχειρηματικής στρατηγικής και στην αναδιοργάνωση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Ο αυξανόμενος ρόλος που σήμερα διαδραματίζουν οι νέες τεχνολογίες στην ανάπτυξη και στη λειτουργία των επιχειρήσεων, η απαίτηση για ηλεκτρονική διασύνδεση των δραστηριοτήτων των σύγχρονων μονάδων, η ανάγκη για οργανωτικό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων και η πίεση που ασκεί ο διεθνής ανταγωνισμός διαφοροποιούν αισθητά τις γνώσεις και τις δεξιότητες που πρέπει να έχουν τα στελέχη των επιχειρήσεων και οργανισμών. Στην προετοιμασία στελεχών της κατηγορίας αυτής στοχεύει το Τμήμα γι’ αυτό και η έμφαση του προγράμματος σπουδών είναι στη διεπιστημονική ολοκλήρωση των διοικητικών και τεχνολογικών επιστημονικών κλάδων.

Σύμφωνα με τον οδηγό σπουδών, το τμήμα απευθύνεται, κυρίως, σε δύο κατηγορίες υποψηφίων: α) σε αυτούς που θέλουν να σπουδάσουν Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά να επικεντρωθούν σε νέες ειδικεύσεις, όπου υπάρχει έντονο το στοιχείο της επιχειρηματικότητας, καινοτομίας, λήψης αποφάσεων, ανάλυσης οργανισμών, εφοδιαστικής αλυσίδας κ.λ.π. και β) σε αυτούς που θέλουν να συνδυάσουν την Πληροφορική και τις Νέες Τεχνολογίες με τη Διοίκηση Επιχειρήσεων και τα Οικονομικά.

Εργασιακά

Οι πτυχιούχοι του Τμήματος, λόγω του ολοκληρωμένου τεχνολογικού και διοικητικού υπόβαθρού τους, είναι ανταγωνιστικοί ως στελέχη και ως σύμβουλοι σε όλες τις παραδοσιακές ειδικότητες της Διοίκησης Επιχειρήσεων, στο νέο περιβάλλον του ηλεκτρονικού επιχειρείν, της καινοτομίας, των ραγδαίων οργανωσιακών εξελίξεων και της επιχειρηματικής αβεβαιότητας όπως: α) Μάρκετινγκ και Πωλήσεις, β) Διοίκηση Παραγωγής, γ) Λογιστική και Χρηματοοικονομικά, δ) Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων, κ.λπ.

Επίσης, σε ειδικότητες αιχμής όπως: Εφοδιαστική Αλυσίδα και Υπηρεσίες, Logistics και Μεταφορές, Ανάλυση και Σχεδιασμός Πληροφοριακών Συστημάτων, Διοίκηση Πληροφοριακών και Τηλεπικοινωνιακών Πόρων/Συστημάτων, Ποσοτικές Μέθοδοι στη Διοίκηση των Επιχειρήσεων (Επιχειρησιακή Έρευνα), Χρηματοοικονομική Μηχανική, Προγραμματισμός και Διαχείριση Έργων, Ανάλυση και Μοντελοποίηση Επιχειρηματικών Διαδικασιών και Συστημάτων, Ηλεκτρονικό Εμπόριο και Ψηφιακό Μάρκετινγκ, Internet και Νέα Ψηφιακά Κανάλια Διανομών και Πωλήσεων, Τεχνολογία Λογισμικού, Συστήματα Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πόρων, Βάσεις Δεδομένων, Διαχείριση Γνώσης και Μάθησης, Διαχείριση Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, Οργανωσιακή Συμπεριφορά και Ηγεσία, Επιχειρηματική Στρατηγική, κ.ά.

Τέλος, οι απόφοιτοι εντάσσονται στον Κλάδο Π.Ε. 80, Οικονομίας και μπορούν να διοριστούν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως καθηγητές.

Χρήσιμες Πληροφορίες

* Οι φοιτητές του Τμήματος έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το Πρόγραμμα στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης, το οποίο οδηγεί στη λήψη του Πιστοποιητικού Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας, πράγμα το οποίο εξασφαλίζει τη δυνατότητα συμμετοχής των αποφοίτων σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ Εκπαιδευτικών, καθώς επίσης, την απασχόλησή τους ως εκπαιδευτικών σε δραστηριότητες που απαιτείται παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια.

* Οι απόφοιτοι του τμήματος εγγράφονται στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας και έχουν όλα τα δικαιώματα του οικονομολόγου και του λογιστή.

* Στο τμήμα λειτουργούν και τα ακόλουθα εργαστήρια: Συστημάτων Μεταφορών και Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας, Διοικητικής Επιστήμης, Ηλεκτρονικού Επιχειρείν και Ηλεκτρονικού Εμπορίου, Πληροφοριακών Τεχνολογιών και Συστημάτων Διοίκησης, Στρατηγικής και Επιχειρηματικότητας, Οργανωσιακής Συμπεριφοράς και Ηγεσίας.

* Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας (Economic Chamber of Greece), Μητροπόλεως 12-14, Τ.Κ. 10563, Αθήνα, Τηλ.: 210 52.02.250-260-270, Φαξ: 210 52.29.167, Ηλ. Διεύθυνση: www.oe-e.gr/, e-mail: oee@oe-e.gr

* Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), Λεωφ. Ιωνίας 200 και Ιακωβάτων 60, Τ.Κ. 111 44, Αθήνα, Τηλ.: 210/2112000, www.eede.gr

* Ελληνική Εταιρεία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Ε.Π.Υ.), Στουρνάρη 37, 10682 Αθήνα, Τηλ.: 210 33.01.307 - 210 33.00.999, Ηλ. Διεύθυνση: http://www.epy.gr/

* Ελληνική Εταιρεία Επιχειρησιακών Ερευνών (EEEE), Αχαρνών 427, 11 143 Αθήνα, Τηλ.: 213.0328550, Ηλ. Διεύθυνση: www.eeee.org.gr/PublicPages/HomePage.asp

* Στην ιστοσελίδα του τμήματος καταγράφονται ενδεικτικά κάποιες από τις ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις που απασχολούνται οι απόφοιτοι του, όπως: Τράπεζα Πειραιώς, Kraft, CGU Insurance, EFG Eurobank, Τράπεζα Κύπρου, TITAN, Johnson & Johnson, Γερμανός, Athens International Airport, Schneider Electric, Siemens, TOYOTA, Citibank, Info-Quest, HSBC, Πειραιώς Direct Services, ΠΛΑΙΣΙΟ, Εγνατία, KPMG, Accenture, HOL, Intersys, Nestle, Μαϊλής ΑΕ, Εθνική Τράπεζα, CleverBank κ.λπ.

* Στο τμήμα Διοικητής Επιστήμης και Τεχνολογίας Ο.Π.Α. έχουν πρόσβαση οι απόφοιτοι του ΕΠΑ.Λ. οι οποίοι έχουν επιλέξει είτε τον τομέα Διοίκησης και Οικονομίας, είτε τον τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού.

(Ολόκληρη την ανάλυση του τμήματος μπορείτε να τη βρείτε στη σελίδα 651 του βιβλίου «Πάμε… Πανεπιστήμιο 2018»

Σπύρος Μιχαλούλης, σύμβουλος Σταδιοδρομίας

Τηλ. 210-6778777

URL: www.orientum.gr

e-mail: info@orientum.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass