Στόχος η καλλιέργεια ενός ενεργού Ευρωπαίου πολίτη

Ημέρες Ευρώπης από τους μαθητές στα Φάρσαλα

Δημοσίευση: 24 Ιουν 2019 16:44

 «Πρέπει να αλλάξουμε την Ευρώπη και να την κάνουμε πιο αποτελεσματική, δίνοντας απαντήσεις στις ανησυχίες των πολιτών και χτίζοντας πάνω σε αυτά που έχουμε ήδη κατακτήσει» ήταν το κεντρικό μήνυμα της χθεσινής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων από μαθητές του 2ου Λυκείου Φαρσάλων, ως σχολείου - πρέσβη, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο στόχος είναι -όπως τονίστηκε στην εκδήλωση- η ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας για τον ρόλο και τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η καλλιέργεια της ευρωπαϊκής πολιτειότητας, τη γνώση των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων που έχει το άτομο ως πολίτης, την έκφραση των απόψεών του, την απαίτηση για διαφάνεια και δικαιοσύνη, την ενεργό συμμετοχή στις κοινωνικές διεργασίες, καθώς και η ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας όσον αφορά στις Ευρωεκλογές.

Οι μαθητές στις ομιλίες τους επισήμαναν την ανάγκη ότι «αυτή τη φορά δεν αρκεί απλώς να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον. Αυτή τη φορά πρέπει να αναλάβουμε όλοι την ευθύνη. Για τον λόγο αυτό, αυτή τη φορά δεν ζητούμε απλά να ψηφίζεις, αλλά να μας βοηθήσεις να πείσουμε και άλλους να ψηφίσουν».

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας εκπροσώπησε με χαιρετισμό η κ. Γιουρούκη Ζωή. Από πλευράς σχολείου, οι υπεύθυνοι καθηγητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα οι κ.κ. Βάιος Καρακοντάκης, Ζησούλα Γκουτσιουκώστα, Ελένη Μαγαλιού, Ιωάννα Βόντσα, Βίκυ Σαμαρίνα και Φωτεινή Κουτσοπούλου.

Την εκδήλωση χαιρέτισε από πλευράς Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας κ. Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους και από πλευράς Δήμου Φαρσάλων η πρόεδρος ΔΗΚΕΦΑ και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κυριακή Παναγιωτοπούλου, ενώ επίσης παρευρέθηκε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου κ. Ιωάννα Γούσιου, όπως και πλήθος μαθητών και καθηγητών.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γ. Γκαντέλου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass