«Η Ζωντανή Βιβλιοθήκη» γιορτάζει

ΔΙΑΚΡΙΣΗ 5ου ΚΑΙ 10ου ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΟ «BRAVO SCHOOLS»

Δημοσίευση: 25 Ιουν 2019 15:08

Με διάκριση στον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό «Bravo Schools» για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης επισφραγίστηκε η διασχολική συνεργασία 5ου και 10ου Γυμνασίων Λάρισας στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος "Είμαστε Διαφορετικοί… όχι αδιάφοροι!".

Τα δύο σχολεία εκπροσωπήθηκαν στον διαγωνισμό με τη δράση: «Ζωντανή βιβλιοθήκη» που κρίθηκε ως μια από τις καλύτερες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις για τον Στόχο 4: Ποιοτική Εκπαίδευση στην κατηγορία: Σχέδια μαθήματος. Με τη συμμετοχή αυτή τα δύο σχολεία εντάχθηκαν στο Δίκτυο Σχολείων Πρεσβευτών για τους 17 Παγκόσμιους στόχους του ΟΗΕ (in action SGDs Schools Club) και αποτελούν μέρος ενός παγκόσμιου Δικτύου Σχολείων. Μέσα από αυτή τη διαδικασία το «Bravo schools» δίνει τη δυνατότητα στα σχολεία και στους μαθητές τους να ευαισθητοποιηθούν πάνω στους 17 στόχους, να αναδείξουν τις καλές πρακτικές τους και τα σχέδια μαθήματος, να ενεργοποιηθούν, να ανταλλάξουν ιδέες και να αναπτύξουν συνεργασίες για έναν καλύτερο κόσμο.

Στη δράση «Ζωντανή βιβλιοθήκη» συμμετείχαν 25 μαθητές του 5ου Γυμνασίου Λάρισας και 15 μαθητές του 10ου Γυμνασίου Λάρισας, οι οποίοι με βιωματικό τρόπο και μεθόδους εκπαιδευτικού δράματος προσέγγισαν τα ανθρώπινα δικαιώματα με επικέντρωση στην αποδοχή της διαφορετικότητας και την εξάλειψη κάθε μορφής βίας και ρατσισμού μέσα από επιλεγμένα λογοτεχνικά βιβλία αντίστοιχης θεματολογίας. Πάνω από 300 παιδιά άκουσαν τουλάχιστον ένα βιβλίο και πάνω από 200 άκουσαν τουλάχιστον δύο βιβλία. Εφαρμόζοντας τη ζωντανή βιβλιοθήκη στην κυριολεκτική της διάσταση, συνομίλησαν με τη συγγραφέα των βιβλίων: «Με τα φτερά της ψυχής» και «Το βραχιόλι της φωτιάς», Βεατρίκη Σαΐας Μαγρίζου και τη σκηνοθέτιδα της ταινίας μικρού μήκους «Τζαφάρ» κ. Νάνσυ Σπετσιώτη.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί του 5ου Γυμνασίου Λάρισας είναι οι: Δεληζώνα Ζωή, Δ/ντρια, Κανάκη Βικτωρία, Υποδ/ντρια και Κατσαβός Ιωάννης καθηγητής Αγγλικής Φιλολογίας. Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί του 10ου Γυμνασίου Λάρισας είναι οι: Παπαδοπούλου Κωνσταντίνα, Δ/ντρια και Τσολάκη Φανή, φιλόλογος Ειδικής Αγωγής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass