Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόγραμμα νέων σχολικών υποδομών για την κάλυψη αναγκών των προνηπίων

* Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΙΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΧΡΟΝΩΝ - ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΠΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 10 Ιουλ 2019 22:14

Στη διαμόρφωση ενός κτιριολογικού προγράμματος ανέγερσης νέων σχολικών υποδομών θα προχωρήσει ο Δήμος Λαρισαίων, προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες εφαρμογής της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης, ενώ άμεσα μέτρα που προτίθεται να πάρει, ώστε να καλυφθούν προσωρινά αυτές οι ανάγκες, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, σε περιοχές που έχουν οξύ πρόβλημα, είναι η επέκταση σχολικών υποδομών με προκάτ αίθουσες, ακόμα και η διάθεση αιθουσών σε Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου.

Το θέμα της δίχρονης προσχολικής αγωγής απασχόλησε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από σχετική ερώτηση του επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Πέτρου Κρίκη.

Οι απαντήσεις δόθηκαν από τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη, ο οποίος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι τμήματα προνηπίων θα φιλοξενηθούν σε αίθουσες σχολείων που προτείνει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας, στο 13ο Νηπιαγωγείο θα κατασκευαστεί νέα προκάτ αίθουσα και στις σχολικές υποδομές της οδού Ιουστινιανού όπου διαπιστώνονται αυξημένες ανάγκες, ο δήμαρχος δήλωσε ότι «εξετάζουμε την πιθανότητα να διαθέσουμε μία ή δύο αίθουσες στους Παιδικούς Σταθμούς για τη λειτουργία προνηπίων».

Προτεραιότητα του Δήμου είναι να διαμορφωθεί ένα κτιριολογικό πρόγραμμα ανέγερσης νέων σχολικών υποδομών, υποστήριξε ο κ. Καλογιάννης, επισημαίνοντας πως απαραίτητη προϋπόθεση γι’ αυτό είναι να καταθέσουν οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της Λάρισας εκτίμηση του μαθητικού δυναμικού που θα υπάρχει τα επόμενα χρόνια στη Λάρισα, ώστε ανάλογα να διαμορφωθεί και το κτιριολογικό πρόγραμμα.

Επίσης, τόνισε ότι ο Δήμος Λαρισαίων δεν μπορεί να σηκώσει όλο το βάρος του οικονομικού κόστους ανέγερσης σχολείων και υποστήριξε ότι θα απευθυνθεί στο Υπουργείο Παιδείας όπου θα διεκδικήσει τη χρηματοδότησή τους.

Εξάλλου, ανέφερε πως τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικές βελτιώσεις σε σχολικά κτίρια, ενώ πιθανόν να χρειαστούν σε κάποια επεκτάσεις, για να καλύψουν το μαθητικό δυναμικό.

«Χρειάζεται να κινηθούμε γρήγορα…» κατέληξε ο δήμαρχος.

ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΒΡΕΦΩΝ

ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Μεταξύ άλλων, ο κ. Καλογιάννης δήλωσε ότι, λόγω αυτής της εξέλιξης, ο Δήμος προχώρησε σε νέο προγραμματισμό για τα τμήματα βρεφών που θα φιλοξενηθούν από τον Σεπτέμβριο στους Παιδικούς Σταθμούς, σημειώνοντας ότι θα υπάρχει αύξησή τους και ως εκ τούτου θα φιλοξενηθεί σε αυτούς μεγαλύτερος αριθμός βρεφών από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια.

«Θα καλυφθούν όλες οι ανάγκες» δήλωσε με έμφαση ο δήμαρχος Λαρισαίων.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Gallery άρθρου