ΣΤΑ ΚΔΑΠ ΚΑΙ ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ * ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ

Πρόσκληση για εγγραφές μέσω ΕΣΠΑ

Δημοσίευση: 12 Ιουλ 2019 15:05

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ ΜΕΑ) του Δήμου Λαρισαίων αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα εκπαιδευτικών δομών της χώρας, ενταγμένο στο πρόγραμμα «Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει», που οι δράσεις του έχουν βραβευτεί και διακριθεί σε παγκόσμιο επίπεδο από διεθνείς οργανισμούς, όπως η Unesco και η Unicef.  Όλες οι παροχές του δικτύου ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ του Δήμου Λαρισαίων έχουν στόχο την ανάπτυξη των γνωστικών, συναισθηματικών, κοινωνικών και καλλιτεχνικών δεξιοτήτων των παιδιών μέσα από δημιουργικές και παιγνιώδεις δραστηριότητες.

Το δίκτυο απασχολεί εξειδικευμένο προσωπικό με πολυετή εμπειρία στον χώρο της άτυπης εκπαίδευσης, της τέχνης και του αθλητισμού (το πρώτο ΚΔΑΠ του Δήμου λειτουργεί από το 2005) και αξιοποιεί όλες τις δομές του Δήμου Λαρισαίων για την υποστήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους. Χαρακτηριστικές είναι οι συνεργασίες με τα μουσεία της πόλης, τη Δημοτική Πινακοθήκη- Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, τις βιβλιοθήκες, το Δημοτικό Ωδείο, τις αθλητικές εγκαταστάσεις καθώς και η ένταξη των ΚΔΑΠ στην «Κατασκήνωση στην Πόλη» για όλες τις περιόδους των δύο μηνών.
Για την εγγραφή μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής, 2019 – 2020» οι ενδιαφερόμενες μητέρες μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία εξυπηρέτησης της ΔΗΚΕΛ (Ηπείρου 96-98 τηλ. 2410-661.727, 2410-663.085) και της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων (Ρούσβελτ και Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α, 3ος όροφος, τηλ. 2410-680.205, 2410-680.215, 2410-680.251) ώρες 8:00 π.μ. έως 14:00μ.μ. για την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης, προσκομίζοντας τα απαιτούμενα δικαιολογητικά σύμφωνα με την πρόσκληση.
Μέσα από μια πληθώρα καθημερινών δραστηριοτήτων τα παιδιά συμμετέχουν σε καινοτόμες δράσεις που βοηθούν στην ολοκλήρωση και εξέλιξη της προσωπικότητά τους. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα φετινά προγράμματα διαγενεακής σύνδεσης για την ενίσχυση των οικογενειακών δεσμών, όπως προγράμματα δημιουργικής γραφής και μουσειακής αγωγής.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Οι προσφερόμενες δραστηριότητες σε καθημερινή βάση είναι:
Δημιουργική μάθηση και υποστήριξη σχολικής μελέτης, μουσική (μουσική προπαιδεία, διδασκαλία οργάνου), εικαστικά εργαστήρια, θεατρική αγωγή, γυμναστική (παιδικό πιλάτες, αεροβική), χορός (παραδοσιακοί χοροί, διεθνείς χοροί, μπαλέτο), μπάσκετ, ποδόσφαιρο, μηνιαία projects και εργαστήρια, κινηματογραφική λέσχη, μαθήματα σκάκι, μαθήματα φωτογραφίας, δράσεις εξωστρέφειας (επισκέψεις σε μουσεία, θέατρα, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις), συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.
Φέτος εντάσσονται στο ημερήσιο πρόγραμμα η ρομποτική και τα μαθήματα κολύμβησης. Στόχος όλων των δράσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών, η ανακούφιση των οικογενειών, η δικτύωση με τους φορείς της πόλης και η δημιουργία μια νέας εκπαιδευτικής και κοινωνικής κουλτούρας. Επίκεντρο παραμένει το παιδί και ο σεβασμός στη μοναδικότητά του.ΔΟΜΕΣ ΚΔΑΠ
Οι δομές ΚΔΑΠ είναι οι εξής: ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων (Γεωργιάδου 33). Στο 14ο Δημ. Σχολείο (Ιπποκράτης, Γερουλάνου 2). Στο 33ο Δημ. Σχολείο Νέα Σμύρνη (Αρβανιτοπούλου και Σκοπιάς 1). Στο 44ο Δημ. Σχολείο Νέα Πολιτεία (Αλεξανδράκη και Αγίας Λαύρας). Στο 4ο Δημ. Σχολείο ( Ανθ. Γαζή και Κουμουνδούρου). Στο 8ο Νηπιαγωγείο ( πλατεία Χαραυγής). Στο 33ο Νηπιαγωγείο (πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου). Στο 3ο Νηπιαγωγείο Φιλιππούπολης (Αλευάδων 3). Στο 1ο Δημ. Σχολείο Γιάννουλης (Κουλουψούζη 25).
ΔΟΜΕΣ ΚΔΑΠ – ΜΕΑ: Στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο (Νεάπολη). Στο 33ο Δημοτικό Σχολείο (Νέα Σμύρνη).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass