Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκπαιδευτικοί μυήθηκαν στα μυστικά των τάμπλετ και των έξυπνων τηλεφώνων

ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ-Λ.Τ. ΚΟΙΛΑΔΑΣ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

Δημοσίευση: 18 Ιουλ 2019 15:48

Το Γυμνάσιο ΛΤ Κοιλάδας συμμετείχε σε πρόγραμμα επιμόρφωσης με θέμα «Tablet and smartphones: using mobile devices in class» στη Φλωρεντία από τις 8 έως και τις 13 Ιουλίου.

Η επιμόρφωση των καθηγητών του σχολείου Νάστου Αγλαΐας και Καραΐσκου Βασιλικής, έγινε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus ΚΑ1 που υλοποιεί το σχολείο με τίτλο «Κατάρτιση εκπαιδευτικού προσωπικού στις ψηφιακές δεξιότητες».

Στόχος του σεμιναρίου ήταν η γνωριμία των καθηγητών με την εκπαιδευτική αξιοποίηση και των smartphones και taplets στην τάξη. Συγκεκριμένα, οι καθηγητές είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με εκπαιδευτικές διαδικτυακές πλατφόρμες, λογισμικά και apps προκειμένου να σχεδιάζουν διαδραστικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τους μαθητές, να οργανώνουν την τάξη και το μάθημά τους, να επικοινωνούν με τους μαθητές ενθαρρύνοντας τη μεταξύ τους συνεργασία. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, αντάλλαξαν εκπαιδευτικές πρακτικές με συναδέλφους από άλλες χώρες και συνεργάστηκαν στη δημιουργία εκπαιδευτικών εφαρμογών.