«Κοινωνική πολιτική με ρουκέτες δεν γίνεται…»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2019 16:30

Ερώτηση για τη συνέχιση του προγράμματος «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής ζωής» κατέθεσε η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ν. Λάρισας κ. Ευαγγελία Λιακούλη μαζί με τους συναδέλφους της κ.κ. Β. Κεγκέρογλου και Γ. Μουλκιώτη.

Το εν λόγω πρόγραμμα, το οποίο δημιουργήθηκε από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, αποτέλεσε και εξακολουθεί να αποτελεί ένα απαραίτητο εργαλείο σύγχρονης κοινωνικής πολιτικής, το οποίο δίνει τη δυνατότητα ένταξης 140.000 παιδιών σε Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ με Α).

Όπως αναφέρεται στην ερώτηση "λόγω της εξαιρετικής επιτυχίας του, σήμερα, το συγκεκριμένο πρόγραμμα έφτασε να αποτελεί πεδίο διαμάχης μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, που βολικά φαίνεται να ξεχνούν τη συνεισφορά του ΠΑΣΟΚ στη δημιουργία του θεσμού" με τους τρεις βουλευτές να ρωτούν τους υπουργούς Εργασίας και Εσωτερικών:

- Δεσμεύεστε ότι κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικών, βρεφικών σταθμών και Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης;

- Δεσμεύεστε ως προς την εργασιακή διασφάλιση όλων των έως τώρα εργαζομένων στους παιδικούς, βρεφικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ με Αναπηρία;

- Σε ποιες άμεσες και συγκεκριμένες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, αφού σε πολλές περιπτώσεις δεν λαμβάνουν άδεια (λόγω 11μηνων συμβάσεων) και οι περισσότεροι συνεχίζουν να βρίσκονται σε ομηρία κοντά στα 10 χρόνια;

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass