Ουρές για τα voucher των παιδικών σταθμών

ΔΕΚΑΔΕΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΥΝΕΡΡΕΥΣΑΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥΣ

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2019 22:25

Το αδιαχώρητο σημειώθηκε χθες στα γραφεία της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Λαρισαίων, από ωφελούμενες μητέρες του προγράμματος ΕΕΤΑΑ (ΕΣΠΑ) που έσπευσαν να κάνουν τα χαρτιά τους και να πάρουν το πολυπόθητο κουπόνι που εξασφαλίζει τη δωρεάν φοίτηση του παιδιού τους και φυσικά να κατοχυρώσουν τη θέση στον παιδικό σταθμό της επιλογής τους.

Όπως ήταν φυσικό, η πολύωρη αναμονή δημιούργησε εκνευρισμό με αποτέλεσμα ορισμένες μητέρες να διαμαρτύρονται και να ζητούν από τη διεύθυνση επιπλέον προσωπικό για να εξυπηρετηθούν.

Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημήτρης Δεληγιάννης παραδέχτηκε ότι η χθεσινή μέρα ήταν ιδιαίτερα δύσκολη εξαιτίας της μεγάλης προσέλευσης και παρά το γεγονός ότι 7 υπάλληλοι της διεύθυνσης (ένας υπάλληλος για κάθε 2 ή 3 παιδικούς σταθμούς) είχαν επωμιστεί τη συγκεκριμένη διαδικασία, η καθυστέρηση ήταν αναπόφευκτη. Ο ίδιος εξηγεί ότι οι ουρές δημιουργήθηκαν καθώς την προηγούμενη ημέρα, Τετάρτη, είχαν προσέλθει περίπου 250 ωφελούμενες του προγράμματος που, ενώ είχαν φτιάξει τα χαρτιά τους, δεν κατόρθωσαν να υπογράψουν τη σύμβαση καθώς έπεσε το σύστημα. Έτσι χθες προσήλθαν και πάλι για την υπογραφή και μόνο, αυξάνοντας κατακόρυφα τον αριθμό των ατόμων που περίμεναν να εξυπηρετηθούν. Στο σημείο αυτό ο κ. Δεληγιάννης κάνει έκκληση στις ωφελούμενες μητέρες να μην βιάζονται καθώς χρόνος υπάρχει μέχρι τέλος Αυγούστου και όλα τα παιδιά θα βρουν θέση στους παιδικούς σταθμούς. «Εάν κάποια μητέρα έχει φτιάξει τα δικαιολογητικά της, είναι σίγουρο ότι έχει κατοχυρώσει τη θέση της. Δεν χρειάζεται να αγχώνεται για την υπογραφή της σύμβασης, χρόνος υπάρχει. Είναι αδύνατον να εξυπηρετηθούν 1.200 ωφελούμενες μέσα σε δύο ημέρες. Αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη για διασφάλιση της θέσης, είναι αλήθεια ότι σε κάποιους παιδικούς σταθμούς υπάρχει μεγαλύτερη πίεση αλλά όλοι θα εξυπηρετηθούν».

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Λαρισαίων προσφέρει για τους 26 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς 1.200 θέσεις voucher, για παιδιά ηλικίας από 6 μηνών μέχρι την εγγραφή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση και 4 θέσεις ειδικής αγωγής για παιδιά ηλικίας από 2,5 έως 6 ετών.

Της Νατάσας Πολυγένη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass