«Μαζική επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος στη Θεσσαλία»

«ΜΑΪΜΟΥ ΕΙΚΟΣΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Η ΟΙΕΛΕ

Δημοσίευση: 03 Αυγ 2019 18:26

«Μια μικρογραφία της ιδιωτικής εκπαίδευσης στη Θεσσαλία με μαϊμού εικοσάρια και απλήρωτους εκπαιδευτικούς» καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ).

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας σημειώνεται πως «η πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου της ΟΙΕΛΕ στη Θεσσαλία ήταν εξόχως αποκαλυπτική. Τα στοιχεία που βρέθηκαν σε σχολεία της περιοχής, μετά από καταγγελίες γενναίων συναδέλφων και μαρτυρίες γονέων, είναι συγκλονιστικά και απεικονίζουν μια ζοφερή πραγματικότητα, αυτή της συνεχούς προσπάθειας μετατροπής των ιδιωτικών σχολείων σε σούπερ μάρκετ τίτλων σπουδών και σε εργασιακά κολαστήρια. Και, δυστυχώς, η εικόνα αυτή δεν αποτελεί ιδιαίτερο γνώρισμα μιας περιοχής, αλλά γενικό χαρακτηριστικό πολλών ιδιωτικών σχολείων σε όλη τη χώρα.

Μετά από καταγγελία της Ομοσπονδίας στη Δ.Ε. της περιοχής και ύστερα από διασταύρωση των καταγγελιών με εκπροσώπους της διοίκησης σε σχολεία της περιοχής, βρέθηκαν ευρήματα που προκαλούν θλίψη, οργή και αγανάκτηση:

Μεγάλος αριθμός υψηλών βαθμών (19 και 20) σε απολυτήρια του Λυκείου στο σύνολο σχεδόν των μαθητών, γεγονός που θα μπορούσε να ερμηνευτεί μόνο μεταφυσικά, ως μαζική επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος στην περιοχή.

Πλήρης παραποίηση του ωρολόγιου προγράμματος, παρεκκλίσεις και δράσεις που δεν δηλώνονται, επομένως αδήλωτοι εκπαιδευτικοί (με συνέπεια τη φοροδιαφυγή) που είτε δεν αμείβονται, είτε λαμβάνουν ψίχουλα. Εκπαιδευτικοί που υπερβαίνουν κατά πολύ το νόμιμο 30ωρο εργασίας, χωρίς φυσικά να λαμβάνουν ευρώ.

Εκπαιδευτικοί που δεν αμείβονται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Απολύσεις όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου στη λήξη της διετίας. Η κατάσταση αυτή δεν πλήττει μόνο το δημόσιο συμφέρον και τους μαθητές των δημόσιων σχολείων, κυρίως παιδιά μη προνομιούχων, που έχουν να αντιπαλέψουν παιδιά ενός «ανώτερου Θεού», τα οποία φοιτούν σε τέτοιου είδους ιδιωτικά σχολεία και εξαγοράζουν εικοσάρια και καταλαμβάνουν τις θέσεις τους σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

Πλήττει και τα (πολλά) νομίμως λειτουργούντα ιδιωτικά σχολεία, καθώς δημιουργείται ένας αθέμιτος ανταγωνισμός πώλησης εμπορεύματος στη θέση της άμιλλας και του υγιούς ανταγωνισμού προς όφελος της εκπαίδευσης. Η αναγκαιότητα συνέχισης των εντατικών ελέγχων από το ΣΕΠΕ (που τα τελευταία χρόνια εντόπισαν πλήθος παρανομιών σε ιδιωτικά σχολεία) και η συνεργασία των υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης είναι ο μόνος δρόμος για να συγκρατηθεί η καλπάζουσα ασυδοσία του χώρου.

Η ΟΙΕΛΕ για μια ακόμη φορά κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Ελπίζουμε η πολιτεία να ακούσει τις καταγγελίες μας και οι εκπαιδευτικές αρχές, τις οποίες έχουμε ενημερώσει αναλυτικά, να πράξουν τα δέοντα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass