Αναπροσαρμογή του εκπαιδευτικού επιδόματος

ΖΗΤΑ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΗΣ ΣΜΥ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ

Δημοσίευση: 13 Αυγ 2019 15:36

Την αναπροσαρμογή του εκπαιδευτικού επιδόματος ζητά ο Σύνδεσμος Αποφοίτων της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΑΣΜΥ) με επιστολή του στον Υπουργό Αμυνας.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Αποφοίτων της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών «σε καθημερινή βάση γίνεται δέκτης προβληματισμών που σχετίζονται με ζητήματα της καθημερινότητας μελών του Συνδέσμου και συναδέλφων αποφοίτων της ΣΜΥ, πολλά εκ των οποίων είναι χρονίζοντα θέματα οικονομικής φύσεως και απαιτούν επίλυση το συντομότερο δυνατόν.

Γνωρίζετε ότι από 1 Ιανουαρίου 2017 τέθηκε σε ισχύ το νέο ειδικό μισθολόγιο των στρατιωτικών. Δυστυχώς, κατά τη νομοπαρασκευαστική διαδικασία ουδεμία μέριμνα ελήφθη για την επικαιροποίηση των ρυθμίσεων του εκπαιδευτικού επιδόματος, το οποίο εδράζεται να χορηγείται ακόμη και σήμερα σε δείκτες τιμών της δεκαετίας του 1980.

Γι' αυτό τον λόγο ο ΣΑΣΜΥ απέστειλε έγγραφο στον κ. ΥΕΘΑ θεωρώντας επιτακτική ανάγκη την αναθεώρηση του πλαισίου, βάσει του οποίου ρυθμίζεται το ύψος του Εκπαιδευτικού Επιδόματος, ώστε να εναρμονίζεται με τα τρέχοντα επίπεδα τιμών και το σύγχρονο κόστος ζωής.

Οι δραματικές εξελίξεις που έχουν μεσολαβήσει επιβάλλουν την προσαρμογή της κείμενης νομοθεσίας σε μια μεταλλαγμένη κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα, με πολύ διαφορετικές απαιτήσεις απ’ ό,τι πριν 25 και πλέον χρόνια.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της διασύνδεσής του με το ισχύον ειδικό μισθολόγιο, για λόγους αναλογικότητας, αντιπροσωπευτικότητας και διασφάλισης δικαίου αποτελέσματος.

Η συγκεκριμένη νομοτεχνική παρέμβαση, που ενσωματώνεται εντός του εγγράφου, δύναται να σηματοδοτήσει το πέρασμα σε μια νέα εποχή όπου θα αποκατασταθούν ορισμένες από τις αδικίες που προκλήθηκαν στο παρελθόν, από την αδιαφορία της Πολιτείας και την αδέξια δημοσιονομική προσαρμογή, που κατ’ εξοχήν έπληξε τον κλάδο των στρατιωτικών.

Σε μια εποχή όπου η οικονομική κρίση πλήττει την Πατρίδα μας, η ανάγκη για την προώθηση δράσεων που αφορούν την ηθική στήριξη όλων και εν προκειμένω των αποφοίτων της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών, γίνεται επιτακτικότερη».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass