Νέα στέγη για το 4ο ΕΠΑΛ Λάρισας

* ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΚΤΙΡΙΟ ΒΙΟΧΗΜΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ * «ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ" ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Γ. ΣΟΥΛΤΗΣ

Δημοσίευση: 25 Αυγ 2019 22:20
Το κτίριο της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λάρισας και μετέπειτα του Τμήματος Βιοχημείας του Π.Θ., θα αποτελεί πλέον από τον Σεπτέμβριο τη στέγη του 4ου ΕΠΑΛ Το κτίριο της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λάρισας και μετέπειτα του Τμήματος Βιοχημείας του Π.Θ., θα αποτελεί πλέον από τον Σεπτέμβριο τη στέγη του 4ου ΕΠΑΛ

Μετά από χρόνιες και επίμονες πιέσεις προς πάσα κατεύθυνση και έναν "Γολγοθά" διαδικασιών, ο Δήμος Λαρισαίων κατάφερε φέτος να δώσει ένα τέλος στο πολύπαθο θέμα της εύρεσης στέγης για το 4ο Επαγγελματικό Λύκειο Λάρισας.

Εντός των ημερών ξεκινούν εργασίες συντήρησης και επισκευής αιθουσών του πρώην κτιρίου του Τμήματος Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (πρώην Παιδαγωγική Ακαδημία Λάρισας), στη συμβολή των οδών Πλούτωνος και Αιόλου, όπου θα μεταστεγαστεί το 4ο ΕΠΑΛ, ενώ «στόχος είναι το σχολείο να λειτουργήσει τον Σεπτέμβριο», δηλώνει στην «Ε» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων του Δήμου Λαρισαίων, κ. Γιώργος Σούλτης.

Ο Δήμος νοικιάζει το κτίριο από την εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» -ο ενιαίος κατασκευαστικός φορέας του ελληνικού κράτους που προήλθε από τη συγχώνευση των εταιρειών "Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων" και "Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσοκομείων» - και «μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο πήρε τα κλειδιά στο χέρι» σημειώνει ο κ. Σούλτης.

Ως εκ τούτου και προκειμένου να λειτουργήσει από τη νέα σχολική χρονιά, προχώρησαν ταχύτατα οι απαραίτητες διαδικασίες, που περιλάμβαναν αποτύπωση του χώρου, σύνταξη μελέτης και διαγωνισμό ανάθεσης εργασιών επισκευής και συντήρησής του.

Η μελέτη («Επισκευή – Συντήρηση κτιρίου για τη στέγαση του 4ου ΕΠΑΛ») εκπονήθηκε από το Τμήμα Συντηρήσεων Δημοτικών Κτιρίων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων με συντάξαντες την Αικατερίνη Ιωαννίδου (Αρχιτέκτονα Μηχανικό) και τον Γεώργιο Ζεμπέκη (Ηλεκτρολόγο Μηχανικό Τ.Ε.).

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 199.999,99 ευρώ με Φ.Π.Α.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Τμήματος Συντηρήσεων Δημοτικών Κτιρίων «ο διαγωνισμός του έργου διεξήχθη στις 23/7/2019, ενώ η σύμβαση θα υπογραφεί σύντομα με τον ανάδοχο στον οποίο έγινε η κατακύρωση, την Κοινοπραξία «Πάρις Στεφ. Ξενικάκης – Ιωάννης Λιάπης», ώστε να ξεκινήσουν άμεσα και οι απαραίτητες εργασίες.

Η επίβλεψη του έργου έχει ανατεθεί στις Δεληπούλιου Μαρία (Πολιτικό Μηχανικό) και Τριανταφυλλίδου Σταυρούλα (Μηχανικό Έργων Υποδομής Τ.Ε.).

Οι εργασίες συντήρησης και επισκευής του τριώροφου κτιρίου επί της οδού Πλούτωνος που απαιτούνται να πραγματοποιηθούν ώστε να επαναλειτουργήσουν οι χώροι των πρώην εργαστηρίων σε σχολικές αίθουσες είναι: καθαίρεση διαχωριστικών αιθουσών και εργαστηρίων, ντουλαπών, παλαιών ξύλινων κουφωμάτων, φθαρμένων πλαστικών δαπέδων, σαθρών επιχρισμάτων, τοποθέτηση νέων κουφωμάτων στη νότια όψη του κτιρίου, τοποθέτηση νέων κεραμικών δαπέδων στις αίθουσες, τοποθέτηση μεταλλικών κιγκλιδωμάτων στα παράθυρα και μεταλλικών πλεγμάτων πάνω από τα κιγκλιδώματα των βεραντών στη νότια όψη, τοποθέτηση τουαλέτας ΑμεΑ στο ισόγειο, επισκευή στέγης, επισκευή αρμών διαστολής, επιχρισμάτων και χρωματισμών εσωτερικών και εξωτερικών τοίχων.

Όσον αφορά στις ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, προβλέπεται η τροποποίηση της ηλεκτρικής εγκατάστασης με μετακινήσεις και αντικαταστάσεις φωτιστικών σωμάτων, διακοπτών και ρευματοδοτών έτσι ώστε οι νέες αίθουσες να λειτουργούν αυτόνομα (βλέπε τεχνική περιγραφή η/μ εργασιών). Για τους ίδιους λόγους προβλέπεται και η επισκευή, συντήρηση ή και αντικατάσταση θερμαντικών σωμάτων».

Να σημειωθεί ότι η αναζήτηση νέας στέγης για το 4ο ΕΠΑΛ ήταν ένα χρόνιο αίτημα της Διεύθυνσης του 4ου ΕΠΑΛ Λάρισας και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 13ου ΓΕΛ Λάρισας (έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτη αρ. 25724/25.4.17), κατά το οποίο ζητούσαν από τον Δήμο Λαρισαίων τη μεταφορά του 4ου ΕΠΑΛ σε άλλο κτίριο, για να δοθεί λύση στα πολλά προβλήματα που δημιουργεί για τους μαθητές η συστέγαση των δύο σχολείων στη σχολική μονάδα της συνοικίας του Αγίου Γεωργίου, επί των οδών Σικελιανού και Κάρλας, λόγω του χωρικού συνωστισμού που προκαλείται από τον μεγάλο αριθμό των μαθητών και την έλλειψη χώρων.

 

Της Λένας Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass