Σχολείο - Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

ΤΟ 2ο ΛΥΚΕΙΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ

Δημοσίευση: 14 Σεπ 2019 15:52

Το πρώτο κουδούνι στο 2ο Λύκειο Φαρσάλων έφερε μια ευχάριστη είδηση. Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε ευοίωνα με την αναγόρευση του 2ου Λυκείου Φαρσάλων ως Σχολείου Πρέσβη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Το Πρόγραμμα «Σχολικοί Πρέσβεις» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συνιστά μια πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που υλοποιείται σε όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαικής Ένωσης και υποστηρίζεται από το Υπουργείο Παιδείας και τη Βουλή των Ελλήνων. Μέσω των διαφόρων δράσεων, τα σχολεία που δραστηριοποιούνται στο πρόγραμμα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις αξίες και τους στόχους της, καθώς και να ενημερωθούν για τον ρόλο, τις αρμοδιότητες και τη δομή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αναβαθμίζοντας τις γνώσεις τους για την ΕΕ και ενισχύοντας τον ευρωπαϊκό δημοκρατικό κοινοβουλευτισμό.

Στο πρόγραμμα δραστηριοποιήθηκε πλήθος μαθητών όλων των τάξεων του σχολείου, συμμετέχοντας δυναμικά και με ενθουσιασμό σε μια μεγάλη ποικιλία δράσεων, όπως η διοργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης για τις Ευρωεκλογές σε συνεργασία με το «Europedirect» Θεσσαλίας, η δημιουργία πρωτότυπων πολυτροπικών κειμένων για την αναγκαιότητα της ενεργού δημοκρατικής συμμετοχής στα κοινά, η συμμετοχή των μαθητών της Α’ Τάξης στο 1ο Μαθητικό Συνέδριο των Σχολείων - Πρέσβεων του ΕΚ και η συμμετοχή στην ενέργεια του «Europedirect» Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού. Την ευθύνη για την υλοποίηση του προγράμματος είχαν οι ακόλουθοι εκπαιδευτικοί του σχολείου: Ιωάννα Βόντσα (μαθηματικός), Ζησούλα Γκουτσιουκώστα (φιλόλογος), Ελένη Μαγαλιού (βιολόγος), Φωτεινή Κουτσοπούλου (κοινωνιολόγος) και Βίκυ Σαμαρίνα (καθηγήτρια αγγλικών). ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass