Μαθητές του Τυρνάβου στη ΔΕΘ

ΣΕ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2019 15:57

Κατά τη διάρκεια της 84ης Δ.Ε.Θ., το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και με σκοπό την έγκυρη και υπεύθυνη ενημέρωση πολιτών κάθε ηλικίας διοργάνωσε ειδική διαδραστική ενεργειακή εκδήλωση για μαθητές με σκοπό αφενός να ενημερωθούν για το φαινόμενο της Κλιματικής Αλλαγής, τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και το όφελος από την παραγωγή ενέργειας, την εξοικονόμηση ενέργειας κι αφετέρου να εξοικειωθούν με τις έννοιες: έξυπνα δίκτυα, έξυπνα σπίτια, ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Σε αυτή την εκδήλωση συμμετείχαν 35 μαθητές δημοτικών σχολείων του Τυρνάβου -από τα 2ο και 4ο Δημοτικά Σχολεία Τυρνάβου. Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική δράση που συντόνισε ο Δρ. Διονύσιος Παπαχρήστου εντός των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ. Οι μικροί μαθητές παρακολούθησαν την κατασκευή μιας ανεμογεννήτριας, σχεδίασαν το δικό τους «έξυπνο σπίτι» και έφυγαν από την εκδήλωση με δωράκια και πολλά χαμόγελα αλλά και με την υπόσχεση για μελλοντική συνεργασία με τον κ. Παπαχρήστου.

Στη συνέχεια περιηγήθηκαν στα περίπτερα της ΔΕΘ και είχαν την ευκαιρία να «συνομιλήσουν» με ρομπότ, να «επισκεφθούν» την τιμώμενη χώρα, Ινδία αλλά και να πιλοτάρουν μαχητικά αεροπλάνα και να κάνουν πτώσεις με αλεξίπτωτα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass