Η κατήχηση είναι παρεξηγημένη…

Μήνυμα του μητροπολίτη Χαρίτωνα στη 2η Σύναξη Επιμόρφωσης Κατηχητών

Δημοσίευση: 23 Σεπ 2019 19:08

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Ελασσόνα η 2η Σύναξη Επιμόρφωσης Στελεχών Κατηχητικού Έργου, που φιλοξενήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος.


40 και πλέον κατηχήτριες και κατηχητές (από τους οποίους οι 15 ήταν ιερείς) από 11 Ι. Μητροπόλεις παρακολούθησαν με έκδηλο ενδιαφέρον τα εργαστήρια της Σύναξης, αποκομίζοντας επιπλέον γνώσεις για το υπεύθυνο έργο που επιτελούν, ενώ μοιράστηκαν εμπειρίες τους που τέθηκαν στη διάρκεια των εργαστηρίων.
Οι Ι. Μητροπόλεις που συμμετείχαν ήταν: Φλωρίνης, Καστορίας, Σιατίστης, Γρεβενών, Λευκάδος, Κερκύρας, Κίτρους, Λαρίσης, Κοζάνης, Σταγών και βέβαια η «οικοδέσποινα» Ελασσώνος.
Στην αρχή της Σαββατιάτικης Σύναξης Επιμόρφωσης Κατηχητών τελέσθηκε Αγιασμός από τον σεβασμ. μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνα.
Στον χαιρετισμό του ο μητροπολίτης κ. Χαρίτων καλωσόρισε στην Ελασσόνα τους συμμετέχοντες και στάθηκε στο ιδιαίτερο έργο της κατήχησης που επιτελούν, στέλνοντας μηνύματα: «Το κατηχητικό, ίσως παρεξηγημένο για πολύ κόσμο, δεν είναι μόνο η μετάδοση γνώσεων και πληροφοριών. Η κατήχηση έχει πολύπλευρη δραστηριότητα που αφορά τη μετάδοση του μηνύματος του Ευαγγελίου για να οδηγήσουμε τα παιδιά στον Χριστό. Το έργο αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες, αφού παραμένει δύσκολη η ανταπόκριση των νέων στα κατηχητικά. Το οικογενειακό περιβάλλον, οι γονείς έχουν την ευθύνη και τα παιδιά είναι τα θύματα της όλης κατάστασης. Είστε πολύτιμοι συνεργάτες και εργάτες του Ευαγγελίου. Θέλουμε ανθρώπους που όχι μόνο με τη διδασκαλία τους αλλά και με τη ζωή και τις συμπεριφορές τους να οδηγούν τα παιδιά στο σωστό δρόμο. Είστε πολύτιμοι συνεργάτες κοντά στο έργο της Εκκλησίας. Το ιερό λειτούργημα στα χέρια σας γίνεται το μέσον για να οδηγήσει τις παιδικές υπάρξεις στον Χριστό».
Τα θεματικά Εργαστήρια (με τους αντίστοιχους εισηγητές) που παρακολούθησαν οι συμμετέχοντες ήταν: π. Ιωαννίκιος Ζαμπέλης: «Από το μάθημα στην Κοινωνία των προσώπων» / π. Θεωνάς Αθανασιάδης: «Δίνοντας Πνοή και ζωντάνια στις συναντήσεις μας» / π. Χρήστος Κούρτης: «Ανοίγοντας πανιά στον κόσμο: ΜΜΕ & Κατήχηση».
Ακόμη πραγματοποιήθηκαν 3 παρουσιάσεις Κατηχητικών Βοηθημάτων των Ι. Μητροπόλεων Δημητριάδος, Κίτρους, Κερκύρας.
Πριν το τέλος των εργασιών της Σύναξης, απηύθυνε χαιρετισμό ο αρχιμανδρίτης - γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Νεότητος της Εκκλησίας της Ελλάδος π. Πολύκαρπος Μπόγρης.
Την ευθύνη και τον όλο συντονισμό των εργασιών της 2ης Σύναξης Επιμόρφωσης Κατηχητών είχε ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος – υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητος της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος - αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος με τους συνεργάτες του.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass