Παρουσιάζονται μεταπτυχιακές εργασίες

ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ Π.Μ.Σ. «ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ»

Δημοσίευση: 16 Οκτ 2019 15:40

Παρουσιάζονται αύριο Πέμπτη 17 Οκτωβρίου οι μεταπτυχιακές εργασίες των φοιτητών που παρακολούθησαν το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας», του Ιατρικού Τμήματος, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στις βασικές αρχές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) στηρίχθηκε η οργάνωση και η δομή των εκπονούμενων μεταπτυχιακών εργασιών. Στην παρουσίαση θα αναπτυχθούν θέματα που αφορούν σε χρόνιες παθήσεις όπως το κάπνισμα, η χρόνια κνίδωση και η αποφρακτική άπνοια στον ύπνο, στον οικογενειακό προγραμματισμό και τον τοκετό και το επίπεδο υγείας ειδικών πληθυσμών, όπως οι μετανάστες, οι κρατούμενοι και οι ηλικιωμένοι και την αξιολόγηση γνώσεων των επαγγελματιών υγείας στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. Θα αναπτυχθούν, επίσης, θέματα που αφορούν στα εργατικά ατυχήματα, τη διαχείριση άγχους σε μεταπτυχιακούς φοιτητές, την επιβάρυνση οικογενειών ασθενών με ψυχωσικά συμπτώματα και παιδιών με αυτισμό.

Ενδεικτικά αναφέρονται τα αποτελέσματα της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας που είχε ως στόχο να εξετάσει την επίδραση ψυχολογικών παραγόντων στους ασθενείς με χρόνια κνίδωση. Η κνίδωση αποτελεί μία από τις 10 πιο συχνές δερματοπάθειες και δυνητικά μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε σημείο του δέρματος. Σύμφωνα με πρόσφατες επιδημιολογικές μελέτες, εκτιμάται ότι περίπου το 20% των ανθρώπων θα εμφανίσουν κνίδωση τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους. Τον πληθυσμό μελέτης της εργασίας αποτέλεσαν 117 ασθενείς με χρόνια κνίδωση. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι κοινωνικο-δημογραφικοί παράγοντες όπως το φύλο, η ηλικία, η οικογενειακή κατάσταση, ο τόπος καταγωγής και η αντίληψη που έχουν για τη δυσκολία του αλλεργικού προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι ερωτηθέντες σχετίζεται με τη μοναξιά που βιώνουν, την ανησυχία για τη λειτουργία της καρδιάς τους, την κατάσταση της υγείας τους, ψυχικής και σωματικής, την ψυχοπαθολογία τους και το χιούμορ τους, διαστάσεις οι οποίες επηρεάζουν την κατάσταση της υγείας των ασθενών με χρόνια κνίδωση. Συμπερασματικά φάνηκε πως τα στοιχεία της ψυχοπαθολογίας των ασθενών με χρόνια κνίδωση και η κατάσταση της υγείας τους επηρεάζει τον τρόπο και την εκδήλωση των συμπτωμάτων της ασθένειας.

H παρουσίαση των μεταπτυχιακών εργασιών από τους φοιτητές θα γίνει αύριο Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, από τις 10:00 π.μ. έως τις 14:30, στην αίθουσα 4, στο νέο κτίριο της Ιατρικής Σχολής, Βιόπολις, Λάρισα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass