Ραγδαίες οι αλλαγές στο επιχειρηματικό τοπίο

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ OPEN DAYS ΤΟΥ AEGEAN COLLEGE

Δημοσίευση: 16 Οκτ 2019 15:46

Με τον θεσμό των Open Days 2019 ξεκίνησε το νέο ακαδημαϊκό έτος στο Aegean College στη Λάρισα.

Στόχος της διοργάνωσης είναι η ενημέρωση για τα προγράμματα, η ξενάγηση στους χώρους διδασκαλίας και τις λοιπές εγκαταστάσεις, καθώς και η προσωπική γνωριμία με το ακαδημαϊκό προσωπικό του Κολλεγίου στη Θεσσαλία. Στο πλαίσιο αυτό χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα «Επιχειρείν και Τεχνολογία στον 21ο αιώνα» ενώ το κοινό είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για επιλεγμένα προγράμματα σπουδών από εκπαιδευτές του κολλεγίου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας "Το ATOMO Ltd" Γιάννης Τριανταφύλλου, αναφέρθηκε στο μέλλον της εργασίας από το 2020 παρουσιάζοντας τη νέα πραγματικότητα και παρακινώντας στη δημιουργία μιας νέας γενιάς ελληνικών επιχειρήσεων που θα μπορεί να σταθεί όχι απλά σε εθνικό επίπεδο αλλά κυρίως στον διεθνή επιχειρηματικό ανταγωνισμό, πλεονεκτώντας σε στρατηγική σκέψη, εξειδικευμένα στελέχη και ολοκληρωμένη digital οργάνωση και παρουσία.

Ο διευθυντής της Alpha Marketing κ. Τάσος Γούσιος, αναφέρθηκε στις αλλαγές που έρχονται στο κομμάτι του μάρκετινγκ τα επόμενα 10 με 20 χρόνια σημειώνοντας μεταξύ άλλων «Οι βασικές αρχές του μάρκετινγκ δεν θα αλλάξουν, αλλά η σημερινή τεχνολογία μάς επιτρέπει να κάνουμε πολύ περισσότερα όσον αφορά στο να υπολογίσουμε τι πραγματικά θέλουν οι μεμονωμένοι πελάτες και τι τους κάνει ευτυχείς. Η αλλαγή είναι η μόνη σταθερά στο μάρκετινγκ. Οι καινοτομίες που επικρατούν είναι η τεχνητή νοημοσύνη, η επαυξημένη πραγματικότητα και η τεχνολογία ρομποτικής συνομιλίας chatbots. Σταθερά ζητούμενα ωστόσο παραμένουν η στρατηγική σκέψη, η αντίληψη της ψυχολογίας του καταναλωτή και η δημιουργικότητα». Ο Γιάννης Γιαλαμάς, operations manager της εταιρείας λογισμικού SB Technologies, μίλησε για το προφίλ των σύγχρονων κερδοφόρων εταιρειών, τονίζοντας ότι μπορούν να το κάνουν πουλώντας μόνο άυλα προϊόντα. «Αρκούν κάποιες γραμμές κώδικα, και μέσω διαδικτύου μπορούν να εξυπηρετούν χιλιάδες πελάτες σε όλο τον κόσμο. Επιτυχημένες εταιρείες που αξίζουν δισεκατομύρια, αποτελούνται από νεαρούς προγραμματιστές και managers, που τολμούν να καινοτομούν και σπάνε τους κανόνες του παραδοσιακού managment, έχοντας φέρει μία νέα μορφή επιτυχημένης επιχειρηματικότητας στο προσκήνιο» είπε και στη συνέχεια ανέλυσε τι πρέπει να προσέχουν οι νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας, και ποιες ριζοσπαστικές αλλαγές έχουν συμβεί στο κόσμο των εταιρειών τα τελευταία δέκα χρόνια.

Οι Open Days θα συνεχιστούν αύριο Πέμπτη 17 Οκτωβρίου στις 6:30 μ.μ. με ημερίδα με θέμα «Υγεία και Ανθρωπιστικές Επιστήμες στο σύγχρονο περιβάλλον».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass