Η NASA «προσγειώθηκε» στη Λάρισα

Δημοσίευση: 19 Οκτ 2019 15:44

Με ενδιαφέρον, κυρίως από τις νεαρές ηλικίες, ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί αύριο ο διαγωνισμός ΝASA Space Apps Larissa 2019 στο κτίριο της Ιατρικής Σχολής, στην πλατεία Ταχυδρομείου. Μέσα σε 48 ώρες οι συμμετέχοντες καλούνται να συνεργαστούν και να προτείνουν λύσεις σε προκλήσεις σχετικά με τη γη και το διάστημα.

Πρόκειται για ένα διαγωνισμό που διοργανώνουν για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ο φορέας Βιομιμητισμού Ελλάδος, έρευνας και καινοτομίας Biomimicry Greece Research and Innovation σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας.

Ο Διεθνής Διαγωνισμός NASA Space Apps Challenge, του προγράμματος Ανοικτής Καινοτομίας της ΝASA, συμπεριλαμβάνεται στους μεγαλύτερους παγκόσμιους hackathon, στον οποίο συμμετέχουν ομάδες επιστημόνων, εκπαιδευτών, μηχανολόγων, σχεδιαστές, επιχειρηματίες, μαθητές, καλλιτέχνες, άτομα από το ευρύ πεδίο της τεχνολογίας, των υπολογιστών αλλά και παράλληλα από κάθε είδους ειδικότητα.

Είναι χαρακτηριστικό πως περισσότεροι από 18.000 άνθρωποι από 75 χώρες και σε 200 πόλεις σε όλο τον κόσμο συμμετείχαν στην πρόκληση του 2018 International Space Apps Challenge.

Το συνέδριο και ο διαγωνισμός πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και τη στήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών και του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας - Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα. Τον χώρο παραχωρεί η κοσμητεία της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας πραγματοποιήθηκαν συνεχόμενες ομιλίες. Ανάμεσα στους τιμητικούς ομιλητές μέσω skype ήταν ο κ. Ευάγγελος Κατσιούλης, ο οποίος βρίσκεται στη λίστα με τους πιο 50 έξυπνους ανθρώπους, σύμφωνα με τους διοργανωτές. Επίσης ομιλίες-βίντεο δόθηκαν από τους Αυγουστο Πανταζίδη υποψήφιο αστροναύτη advancing x και Δανιήλ Σουριανό, νικητή του διαγωνισμού ΝΑΣΑ στην Κύπρο και NASA Space Apps Global Winner 2017. Ομιλία μέσω βίντεο έγινε και από τον Νίκο Τριάντα, επιχειρηματία εφευρέτη, όπως από πολλούς άλλους επιστήμονες και ερευνητές. Στο τέλος της ημέρας δημιουργήθηκαν ομάδες που θα δουλέψουν πάνω σε διάφορα ζητήματα.

ΣΗΜΕΡΑ

Σήμερα οι συμμετέχοντες θα δουλέψουν σε ιδέες και προσκλήσεις της ΝΑSA ενώ αύριο Κυριακή θα υπάρξει παρουσίαση ιδεών, υποβολή στη NASA και απονομή βραβείων. Η εκδήλωση θα συνεχιστεί με ομιλία από τον Α. Πανταζίδη που θα μιλήσει για τις «15 μέρες στην Σελήνη». Στους νικητές θα απονεμηθούν βραβεία, όπως ταξίδι σε χώρα της Ευρώπης για ένα μήνα με χρηματοδότηση για να φιλοξενηθεί σε κάποια επιχείρηση καθώς και δωροεπιταγές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass