ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 26ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΤΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ Π. ΜΑΚΡΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΑΝ ΤΟ 29ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ-ΚΟΝΤΕΪΝΕΡ ΣΕ ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΗΣ

Ζωγράφισαν τον δικό τους «παράδεισο»

Δημοσίευση: 20 Οκτ 2019 22:56

Όταν υπάρχουν εμπνευσμένοι δάσκαλοι που δεν διεκπεραιώνουν απλώς την ύλη, αλλά που έχουν όραμα να κινητοποιήσουν το ενδιαφέρον, να ξυπνήσουν την περιέργεια των παιδιών, να αναπτύξουν τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και τα ιδιαίτερα ταλέντα τους ,να καλλιεργήσουν και το συναισθηματικό τους κόσμο, τότε το αποτέλεσμα μπορεί να είναι εντυπωσιακό.


Ακριβώς αυτό συνέβη με την περίπτωση του 29ου Νηπιαγωγείου Λάρισας στη συνοικία του Αγίου Θωμά, που μεταμορφώθηκε με τα «μαγικά» πινέλα των μαθητών του 26ου Δημοτικού Σχολείου και του δασκάλου τους Πάρη Μακρή, σ’ ένα πραγματικό έργο τέχνης. Το άχρωμο κοντέινερ που φιλοξενεί 18 νήπια και προνήπια εξαιτίας της έλλειψης κατάλληλης υποδομής, έγινε ένα πολύχρωμο νηπιαγωγείο που από τους τοίχους του ξεκινά το ταξίδι της ζωής και της γνώσης.
Το νηπιαγωγείο που στην αρχή της χρονιάς σήκωσε θύελλα αντιδράσεων, καθώς δεν υπήρχαν οι κατάλληλες συνθήκες για να φοιτήσουν έστω και προσωρινά τα παιδιά εκεί, μέσα σε λίγο καιρό κατάφερε να σηκώσει θύελλα συγχαρητηρίων από γονείς και εκπαιδευτικούς.
Οι μαθητές την ώρα του μαθήματος των εικαστικών έβγαιναν από την τάξη και ζωγράφιζαν τα σχέδια που είχε φτιάξει ο δάσκαλός τους κ. Π. Μακρής. Όπως αναφέρει η διευθύντρια του 26ου Δημοτικού Σχολείου κ. Κατερίνα Σταγιάννη, τα παιδιά με πολλή χαρά ανέλαβαν να μεταμορφώσουν το παλιό τους εργαστήριο εικαστικών σε ένα όμορφο νηπιαγωγείο, ενώ σύντομα θα ακολουθήσει και άλλη παρέμβαση στο δεύτερο κοντέινερ που υπάρχει στην αυλή του σχολείου και προορίζεται να γίνει αίθουσα εικαστικών.
Ακόμη, η διευθύντρια, σημειώνει ότι «όταν η πίστη στην εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης συνοδεύεται από πείσμα, συνεργασίες, φαντασία, μεράκι, δουλειά και κυρίως αγάπη για τα παιδιά, ξεπερνιούνται εμπόδια που φαντάζουν ανυπέρβλητα». Η ίδια θέλει να ευχαριστήσει τον αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Σούλτη που δε στάθηκε σε τυπικές διαδικασίες και κινήθηκε άμεσα ώστε να τοποθετηθεί στέγαστρο, μόνωση και καινούριος κλιματισμός στο κοντέινερ, την αν. διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σοφία Παπαδόπουλου για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη προς τις Διευθύνσεις των σχολείων, τους συναδέλφους της και συνεργάτες των 26ου Δημ. Σχολείου Λάρισας και 29ου Νηπιαγωγείου που από κοινού αντιμετωπίζουν και δίνουν λύσεις στα όποια προβλήματα της σχολικής τους μονάδας και τους γονείς που τους περιβάλλουν με άπειρη εμπιστοσύνη. Μα πάνω από όλα ευχαριστεί τους μαθητές και τον δάσκαλο εικαστικών κ. Πάρη Μακρή που δημιούργησαν αυτήν την καταπληκτική εικαστική παρέμβαση σε ένα κτίριο που προσωρινά στεγάζει νήπια και προνήπια.
Συγκινημένη και ενθουσιασμένη από τη δουλειά των μαθητών και εκπαιδευτικών του 26ου Δημοτικού Σχολείου, δηλώνει και η αν. διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σοφία Παπαδοπούλου, καθώς και η ίδια έχει αγωνιστεί από την πρώτη στιγμή να εξασφαλιστούν οι κατάλληλες συνθήκες σε ένα ακατάλληλο χώρο. «Είναι πολύ συγκινητικό να βλέπεις εκπαιδευτικούς και παιδιά να σηκώνουν τα μανίκια και να αλλάζουν την γκρίζα πραγματικότητα με τα πινέλα τους. Όταν υπάρχουν εμπνευσμένοι εκπαιδευτικοί, με όραμα, για τη Διεύθυνση είναι μονόδρομος το κοινό ταξίδι» σημείωσε και πρόσθεσε ότι σε τέτοιες πρωτοβούλιες η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης. Καταλήγοντας, αναφορικά με το κτιριακό του 29ου Νηπιαγωγείου, υπογράμμισε ότι οι μελέτες για την τοποθέτηση κτιρίου προκάτ έχουν προχωρήσει και απομένει να εκδοθεί ΦΕΚ, ώστε το έργο να προχωρήσει και σύντομα να υπάρχει ο ενδεδειγμένος χώρος για τη φιλοξενία των προνηπίων-νηπίων.

Της Νατάσας Πολυγένη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass