Σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus το Γυμνάσιο Αγιάς

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2019 16:23

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη

Η διευθύντρια κι ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Αγιάς, αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες τόσο των μαθητών, όσο και των καθηγητών, αποφάσισαν να πάρουν μέρος στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus +/KA229, με τίτλο «Tasting the European Arts and Science» (Εκτιμώντας τις Ευρωπαϊκές Τέχνες και Επιστήμες), διάρκειας δύο ετών (2019 – 2021).


Στο πρόγραμμα συμμετέχουν πέντε χώρες, Ιταλία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ελλάδα και Ρουμανία, με συντονίστρια χώρα την Πολωνία και θεματικά πεδία το θέατρο, τη ζωγραφική, τη μουσική, τον χορό και τις θετικές επιστήμες.
Σκοπός του είναι οι μαθητές να έρθουν σε επαφή πρώτα με σπουδαίους ανθρώπους για κάθε θεματικό πεδίο της χώρας τους, στη συνέχεια να γνωρίσουν τους αντίστοιχους καλλιτέχνες και επιστήμονες της κάθε χώρας που συμμετέχει και, τέλος, οι ίδιοι να εμπλακούν βιωματικά στα αντίστοιχα πεδία. Με τον τρόπο αυτό θα μάθουν να εργάζονται ομαδικά με συμμαθητές τους από άλλες χώρες, θα εξασκήσουν την κοινή γλώσσα επικοινωνίας του προγράμματος που είναι η Αγγλική, θα ενισχύσουν την ευρωπαϊκή τους ταυτότητα, θα μάθουν να μοιράζονται και να δοκιμάζουν νέες μεθόδους με στόχο να παραγάγουν ένα τελικό αποτέλεσμα. Επιπλέον, καθώς κατά τη διάρκεια της μετακίνησης σε κάθε χώρα – συνεργάτη οι μαθητές θα διαμένουν σε σπίτια Ευρωπαίων συμμαθητών τους, θα γνωρίσουν, μέσα από αυτή την εμπειρία, τον τρόπο ζωής των εφήβων, τις οικογενειακές τους συνήθειες, το πώς περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους και τη γενικότερη κουλτούρα τους.
Από την άλλη, οι καθηγητές του σχολείου θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με τους καθηγητές των χωρών – συνεργατών, να ανταλλάξουν ιδέες και καλές πρακτικές, να εξασκήσουν την ικανότητά τους στη χρήση της Αγγλικής γλώσσας και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους.
Τέλος, όλη η τοπική κοινωνία θα γίνει κοινωνός αυτής της προσπάθειας του σχολείου, είτε μέσω των μαθητών, είτε μέσω των εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος.
Συντονίστρια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Tasting the European Arts and Science» είναι η υποδιευθύντρια του Γυμνασίου, Μπεϊνά Ευαγγελία, ενώ η Παιδαγωγική Ομάδα αποτελείται από τους καθηγητές: Αργύρη Ελένη, Γιαννοπούλου Αφροδίτη, Ζαϊρέ Καρανάσιου Παρασκευή Αικατερίνη, Ματθαίου Ιωάννα και Ρόπλου Άννα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass