Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι μαθητές της Αγιάς τίμησαν την εθνική μας επέτειο

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2019 16:40

Την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 τίμησαν και οι μαθητές της Αγιάς χθες το πρωί.

Σε όλα τα σχολεία της κωμόπολης πραγματοποιήθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις με ποιήματα, θεατρικά, ομιλίες και απονομές βραβείων και αριστείων, μετά το πέρας των οποίων ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Πεσόντων Αγωνιστών, στον χώρο του Ιερού Ναού των Αγίων Αντωνίων, όπου ο αρχιερατικός επίτροπος Περιφέρειας Αγιάς πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Μακρής τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση.

Παρόντες στην κατάθεση ήταν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς Γιάννης Αργυρούλης, οι αντιδήμαρχοι Πέτρος Μπαρμπέρης και Ζάχος Μπατζιόλας, η δημοτική σύμβουλος Σοφία Σοφολόγη – Μπαλταγιάννη, διευθυντές των σχολείων και πολλοί εκπαιδευτικοί.

Το πρόγραμμα για τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου έχει ως εξής:

Στις 10:30 π.μ., θα τελεσθεί η επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Αγίων Αντωνίων και θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας. Στις 11, θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Ηρώων, θα κατατεθούν στεφάνια από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, οργανώσεις, φορείς και συγγενείς πεσόντων, θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή και θα ακουστεί ο Εθνικός μας Ύμνος.

Στις 11:30, θα γίνει η παρέλαση στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου των μαθητών των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Gallery άρθρου

Σχετικά Άρθρα