Στον «αέρα» το μάθημα κολύμβησης στα σχολεία

ΤΑ ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΧΩΡΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΥΓΡΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ

Δημοσίευση: 07 Νοε 2019 22:16

Άγνωστο το πότε θα ξεκινήσει το πρόγραμμα κολύμβησης στα δημοτικά σχολεία της Λάρισας, αφού ακόμη δεν υπάρχει ο απαιτούμενος αριθμός εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια προϊσταμένη Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σοφία Παπαδοπούλου, αυτό συνέβη, καθώς τα κριτήρια που έθεσε το Υπουργείο Παιδείας ήταν πιο αυστηρά, με αποτέλεσμα να αποκλεισθούν αρκετοί εκπαιδευτικοί φυσικής αγωγής που θα μπορούσαν να είναι στο πρόγραμμα. «Στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εφαρμογή του αντικειμένου της κολύμβησης απέκλεισε τους πτυχιούχους των ΣΕΦΑΑ χωρίς ειδικότητα στα αθλήματα του Υγρού Στίβου και έτσι μας έστειλε μόνο τέσσερα άτομα. Σύμφωνα με το Υπουργείο, οι εκπαιδευτικοί που θα διδάξουν ή θα έχουν ειδικότητα στην κολύμβηση ή θα πρέπει να κατέχουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στο άθλημα της κολύμβησης -σύμφωνα με τον Ν. 2725/1999/Α’121, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει- από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Αποτέλεσμα ήταν το Υπουργείο να μας στείλει μόνο 4 άτομα, αριθμός που δεν επαρκεί για την υλοποίηση. Χρειαζόμαστε 10 άτομα για να ξεκινήσουμε και έχουμε εκπαιδευτικούς που πληρούν τις προδιαγραφές για να γίνει κάτι τέτοιο. Πιστεύω ότι σύντομα θα είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Εν τω μεταξύ, για το θέμα της μη έναρξης του μαθήματος της κολύμβησης εξέδωσε και ανακοίνωση διαμαρτυρίας προς την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας. «Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εφαρμογή του αντικειμένου της κολύμβησης αποκλείει τους πτυχιούχους των ΣΕΦΑΑ χωρίς ειδικότητα στα αθλήματα του Υγρού Στίβου, αλλά επιτρέπει (σύμφωνα με το κριτήριο 4) σε όσους κατέχουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στο άθλημα της κολύμβησης -σύμφωνα με τον Ν. 2725/1999/Α’121, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει- από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Με δεδομένο ότι η επιτυχής παρακολούθηση του μαθήματος της κολύμβησης στον βασικό κύκλο σπουδών των ΣΕΦΑΑ αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη λήψη πτυχίου, θεωρούμε ότι το βασικό πτυχίο Φυσικής Αγωγής (ανεξαρτήτως ειδικότητας) αποτελεί τεκμήριο που καθιστά ικανούς τους πτυχιούχους Φυσικής Αγωγής να διδάξουν το αντικείμενο της κολύμβησης στην Α/θμια Εκπ/ση, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα υπόλοιπα αντικείμενα του αναλυτικού προγράμματος Φυσικής Αγωγής. Για τον παραπάνω λόγο ζητάμε να καταργηθεί το κριτήριο 4 και να επιτραπεί να διδάξουν το αντικείμενο της κολύμβησης όσοι εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ 11 υπηρετούν στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ανεξαρτήτως ειδικότητας» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

 

 

ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass