Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις «Σχολές Γονέων» στη Λάρισα

ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΩΣ ΤΙΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 08 Νοε 2019 15:28

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών Δράσεων και η Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με δομές και υπηρεσίες ψυχικής υγείας της πόλης, ανακοίνωσαν την έναρξη υλοποίησης του α’ κύκλου του προγράμματος «Σχολές Γονέων», για την περίοδο 2019-2020.

Οι σχολές γονέων εντάσσονται στον νέο θεσμό, το «Πανεπιστήμιο των Πολιτών» Λάρισας, στο πλαίσιο της φιλοσοφίας η «Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει».

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενημέρωση των γονιών με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας για θέματα που αφορούν στη διαπαιδαγώγησή τους, σύμφωνα με τις σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους και τις αρχές συμβουλευτικής.

Ο συντονισμός της κάθε ομάδας γίνεται από κοινωνικούς επιστήμονες και παιδαγωγούς σημαντικών φορέων της ψυχικής υγείας και της εκπαίδευσης της πόλης, όπως ο Συμβουλευτικός Σταθμός, το Κέντρο Κοινότητας και ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Δ. Λαρισαίων, οι Παιδικοί Σταθμοί του Δ. Λαρισαίων, η ΔΗ.Κ.Ε.Λ., το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λάρισας – ΟΚΑΝΑ «Ορφέας», το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Λάρισας, το ΚΕΘΕΑ Εξοδος, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και ο Σύλλογος Κοινωνιολόγων Λάρισας.

Το πρόγραμμα είναι δωρεάν και περιλαμβάνει 6 συναντήσεις διάρκειας 2 ωρών στις οποίες θα διαπραγματεύονται θέματα που αφορούν στις ηλικιακές ομάδες των παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Κάθε γονέας έχει δικαίωμα συμμετοχής σε μια ομάδα, με όριο απουσιών 2 συναντήσεων. Τα τμήματα τίθενται σε λειτουργία με την εγγραφή 25 ατόμων. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται στο χώρο του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Λαρισαίων (Αιόλου 4 1ος Όροφος) και θα είναι είτε εβδομαδιαίες είτε ανά δεκαπενθήμερο. Οι θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν είναι οι ακόλουθες:

-Επικοινωνία στην Οικογένεια.

-Διαχείριση συναισθημάτων.

-Τα όρια στα παιδιά και η σημασία τους.

-Αυτοεκτίμηση – Αυτοπεποίθηση.

-Θεωρία συναισθηματικού δεσμού.

με δυνατότητα κάλυψης και άλλων θεμάτων που θα προκύψουν από τη διερεύνηση των αναγκών της κάθε ομάδας.

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική ηλεκτρονική αίτηση στο εξής link: https://learninglarissa2016.wordpress.com/sxoles-goneon-2019-2020-plirofories/ έως και τις 17 Νοεμβρίου 2019. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Πληροφορίες ή/και διευκρινίσεις στα τηλέφωνα: 2410-680.249, 2410-680.250, πρωινές ώρες 8:00-2:00 μ.μ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass