Χρυσό μετάλλιο σε φοιτητική ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Η «iGEM» ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΣΤΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΓΙΑ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗΣ

Δημοσίευση: 08 Νοε 2019 15:42

Με ένα χρυσό μετάλλιο, ειδική μνεία και δύο επιπλέον υποψηφιότητες στις αποσκευές της επέστρεψε η προπτυχιακή ομάδα iGEM Thessaly 2019 από τον διεθνή διαγωνισμό iGEM στη Βοστώνη των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η ομάδα, η οποία αποτελείται από φοιτητές των Τμημάτων Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας, Aρχιτεκτόνων Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών και Πληροφορικής με εφαρμογές στη Βιοϊατρική, ανέπτυξε μία πρωτότυπη μέθοδο για την ανίχνευση της φυματίωσης, βασισμένη σε μεθόδους Συνθετικής Βιολογίας. Η εργασία τους ODYSSEE διακρίθηκε ανάμεσα σε 375 συμμετέχουσες ομάδες με: Καλύτερο διαγνωστικό ερευνητικό έργο (Best diagnostics project), Χρυσό μετάλλιο (Gold medal) και Ειδική μνεία για την τήρηση των κανόνων βιο-ασφάλειας (Special awarded for biosafety and biosecurity policies), καθώς και με δύο επιπλέον υποψηφιότητες για την καλύτερη επιχειρηματικότητα (Best supporting entrepreneurship) και την καλύτερη ενσωμάτωση κοινωνικών αναγκών και ανθρωπίνων διεργασιών (Best Integrated Human Practices).

«Η σημαντική αυτή επιτυχία αποτελεί δίκαια αναγνώριση τόσο της προσωπικής εργασίας και υπευθυνότητας των μελών της ομάδας, όσο και του έργου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ελπίζουμε η βράβευση αυτή ν’ αποτελέσει την πρώτη πολλών επιτυχιών για καθένα από τα μέλη της ομάδας και των υποστηρικτών τους, καθώς και έναυσμα για τη συνέχιση και ίδρυση παρόμοιων διεπιστημονικών ομάδων» αναφέρει στη συγχαρητήρια επιστολή του το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass