ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΘΗΚΑΝ ΣΕ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

Σε Δουβλίνο και Βαρκελώνη το Γυμνάσιο Πλατυκάμπου

Δημοσίευση: 16 Νοε 2019 17:53

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus με τίτλο «Learning for All», το Γυμνάσιο Πλατυκάμπου οργάνωσε δύο ροές κινητικότητας εκπαιδευτικού προσωπικού στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας και στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, διάρκειας μιας εβδομάδας η κάθε ροή, για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών του.

Στόχος της επιμόρφωσης ήταν η ένταξη και η ουσιαστική συμμετοχή των μειονεκτούντων μαθητών στη σχολική ζωή, όπως: στο σχολικό πείραμα, σε ψηφιακές εφαρμογές, στην τοπική ιστορία και στον πολιτισμό, στις σχολικές γιορτές στις σχολικές κοινότητες, δηλαδή στη λειτουργική κοινωνικοποίηση των μαθητών μας και στην ανάδειξη των ενδιαφερόντων, των εμπειριών και των κλίσεών τους.
Τα σεμινάρια που παρακολούθησαν οι εκπαιδευτικοί είχαν τίτλο «Student-centered Classroom: teachers as promoters of active learning!» και «A European school for all children» αντίστοιχα. Διοργανώθηκαν από τον εκπαιδευτικό οργανισμό Europass. Μέσα από αυτή την επιμόρφωση δόθηκε η δυνατότητα στους καθηγητές να μάθουν να χρησιμοποιούν ψηφιακά εργαλεία, ηλεκτρονικές πλατφόρμες και εφαρμογές (apps) ώστε να μπορέσουν να τονώσουν το ενδιαφέρον των μαθητών, να καλλιεργήσουν τη συνεργατική μάθηση, να προσφέρουν πρόσβαση σε ψηφιακά εργαλεία που εγείρουν την πολιτισμική ευαισθησία και ευνοούν τη συμπερίληψη, στην εκπαιδευτική και μαθησιακή διαδικασία αλλά και να δημιουργήσουν ένα πιο σύγχρονο και ελκυστικό επαγγελματικό περιβάλλον στο σχολείο προς όφελος τόσο των ίδιων των εκπαιδευτικών όσο και των μαθητών, οι οποίοι μπορούν να έχουν την αίσθηση ότι δεν υπολείπονται σε τίποτα από τους ευρωπαίους συμμαθητές τους.
Το εκπαιδευτικό υλικό και τα ψηφιακά εργαλεία που δημιουργήθηκαν είναι ανοιχτά και προσβάσιμα στην πλατφόρμα Wiki “PbWorks”με τίτλο “learning for all”.
Μετά από κάθε ροή οι εκπαιδευτικοί παρουσίασαν τα αποτελέσματα της κινητικότητας στους καθηγητές του σχολείου τους σε μία δίωρη παρουσίαση με τρόπο βιωματικό, εφαρμόζοντας τεχνικές και εργαλεία που έμαθαν κατά τη διάρκεια της επιμόρφωσής τους στο εξωτερικό. Με τον τρόπο αυτό η επιμόρφωση διαχέεται σε όλο τοn σύλλογο διδασκόντων και η γνώση των λίγων σε ό,τι αφορά τις σύγχρονες τεχνικές διδασκαλίας μεταφέρεται στους πολλούς.
Η πρώτη ροή κινητικότητας πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2019 στο Δουβλίνο, στην οποία συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Καμάρα Νίκη, Φυσικός και η Οικονομάκη Αργυρή, Οικιακής Οικονομίας και Μαθηματικός και η δεύτερη ροή τοn Νοέμβριο του 2019 στην Βαρκελώνη, στην οποία συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Νούλα Γεωργία, Φιλόλογος και Τσιλούλη Γραμμάτω, Πληροφορικός. Στα σεμινάρια συμμετείχαν επίσης και εκπαιδευτικοί από άλλες χώρες όπως Γερμανία, Κροατία, Ισπανία, Κύπρο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass