ΑΠΟ ΤΟ Τ.Τ. ΤΟΥ ΣΕΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Οι μαθητές του 30ού Δημοτικού έμαθαν την ιστορία του Οδηγισμού

Δημοσίευση: 17 Νοε 2019 17:30

Το Τοπικό Τμήμα Λάρισας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, με αφορμή την Ημέρα Οδηγισμού, σε συνεργασία με το Ελληνικό Σώμα Έρευνας και Διάσωσης, επισκέφτηκαν το 30ό Δημοτικό Σχολείο Λάρισας.


Τα Στελέχη με την Έφορο, αρχικά παρουσίασαν στα παιδιά της Ε’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου την ιστορία του Οδηγισμού και της Οδηγικής στολής στην Ελλάδα.
Στη συνέχεια τα Στελέχη έμαθαν στα παιδιά Οδηγικά τραγούδια και παιχνίδια δίνοντάς τους μια μικρή γεύση από τον τρόπο που ζουν τα παιδιά των ομάδων (κάθε Σάββατο 4-6 το απόγευμα, στην Οδό Βελή 8) μέσα στις συγκεντρώσεις.
Παράλληλα έδειξαν με τον καλύτερο τρόπο, πως ο Οδηγισμός μέσα από τα σύγχρονα παιδαγωγικά του προγράμματα δίνει ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά, για ατομική πρόοδο, προσωπική ανάπτυξη και ζωή στη φύση. Στο πλαίσιο αυτό της ζωής στη φύση, τα ενήλικα μέλη του Τ.Τ. Λάρισας είχαν την ευκαιρία να δείξουν τον τρόπο που χρησιμοποιούν τις Α’ Βοήθειες σε περίπτωση ατυχήματος στο δάσος.
Έπειτα το Ελληνικό Σώμα Έρευνας και Διάσωσης παρουσίασε τις Α’ Βοήθειες σε περίπτωση ατυχήματος στον προαύλειο χώρο καθώς και Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση(ΚΑΡΠΑ).
To TT του ΣΕΟ με ανακοίνωσή του ευχαριστεί τον διευθυντή του Σχολείου Ακριβόπουλο Επαμεινώνδα, τη δασκάλα της Ε’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου και τους διασώστες του Ελληνικού Σώματος Έρευνας και Διάσωσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass