Παιδιά του ΚΔΑΠ σε έκθεση ζωγραφικής

Δημοσίευση: 19 Νοε 2019 15:20

Παιδιά του δικτύου ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Λαρισαίων επισκέφτηκαν πρόσφατα την έκθεση ζωγραφικής «H δική μου διαδρομή», στον Μύλο του Παππά.

Η έκθεση οργανώθηκε από το Δανικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων με έργα προσφύγων από την ανοιχτή δομή φιλοξενίας στο Κουτσόχερο.

Το θέμα της έκθεσης ήταν εμπνευσμένο από την πορεία του ταξιδιού των προσφύγων μέχρι τα ελληνικά εδάφη αποτυπώνοντας τα βιώματα, τις αναμνήσεις, τις ελπίδες και τα όνειρά τους. Τα παιδιά του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων, που συμμετείχαν, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από τα έργα, των προσφύγων ένα νέο κώδικα επικοινωνίας μεταξύ ανθρώπων που μοιράζονται ως κοινό παρονομαστή το βίωμα του πολέμου.

Τα έργα, με την πληθώρα των συναισθημάτων που αντανακλούσαν, έδωσαν την ευκαιρία στα παιδιά να καλλιεργήσουν την ενσυναίσθησή τους και να καταλάβουν τη θέση του «άλλου» στη λύπη, τη χαρά, τον πόλεμο και την ειρήνη. Με παιχνίδια παρατηρητικότητας και ασκήσεις κριτικής σκέψης, η επίσκεψη στην έκθεση έγινε το φανταστικό καράβι που μεταμόρφωσε το ταξίδι των προσφύγων σε «δικό μας ταξίδι». Πληροφορίες για τις δράσεις του δικτύου ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Λαρισαίων (ΔΗΚΕΛ, Ηπείρου 96 – 98) τ. 2140-661.727 και 2410-663.085.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass