Θα τους στείλουν Χημικό… στο τέλος της χρονιάς!

*ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ-Λ.Τ. ΚΡΑΝΕΑΣ *ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2020

Δημοσίευση: 27 Νοε 2019 15:10

Τρεις μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους, η τύχη καθηγητή Χημείας στο Γυμνάσιο – Λυκειακές τάξεις Κρανέας Ελασσόνας, αγνοείται. Η ειδικότητα του Χημικού δεν έχει ακόμη καλυφθεί, επηρεάζοντας τη σχολική λειτουργία και ιδίως τις πανελλαδικές εξετάσεις της Γ’ Λυκείου. Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι –ασαφείς- υποσχέσεις που δίδονται μιλούν για κάλυψη της θέσης τον Φεβρουάριο του 2020! Δηλαδή τρεις μήνες πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς!

Το σχετικό έγγραφο-αίτημα της Δημοτικής Ενότητας Αντιχασίων, το οποίο υπογράφει ο αντιδήμαρχος κ. Αθαν. Καλιακούδας με παραλήπτες το Υπ. Παιδείας και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης (Περιφερειακή και Δευτεροβάθμια), αναφέρει τα εξής:

«Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, είμαστε στο ίδιο έργο θεατές και ο Δήμος και η Δημοτική Ενότητα Αντιχασίων έγιναν αποδέκτες της ανησυχίας αλλά και της απογοήτευσης των μαθητών του Γυμνασίου και των Λυκειακών τάξεων Κρανέας αλλά και των γονέων λόγω της κενής θέσης βασικής ειδικότητας (ΠΕ 04 Χημικών) στο σχολείο μας.

Οι αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών σε όλες τις τάξεις του λυκείου, ο νέος τρόπος πρόσβασης σε ΑΕΙ δημιουργούν αυξημένες εκπαιδευτικές ανάγκες. Η έλλειψη ειδικοτήτων, όπως της ειδικότητας ΓΙΕ 04 Χημικών αναπόφευκτα θα αποβεί σε βάρος της ποιότητας της διδασκαλίας. Η κάλυψη της κενής αυτής θέσης είναι παιδαγωγικά και λειτουργικά αναγκαία, για την επίτευξη των υψηλών στόχων εκπαίδευσης, αμβλύνοντας τις όποιες εκπαιδευτικές ανισότητες. Η εξασφάλιση ποιοτικής εκπαίδευσης για όλους αποτελεί την καλύτερη επένδυση για το μέλλον μιας κοινωνίας, προϋποθέτει όμως τη δυνατότητα πρόσβασης με τη φυσική έννοια του όρου και τη μη διάκριση για την πρόσβαση στη μόρφωση.

Δηλώσατε ότι «παρά την προχειρότητα και τον ελλιπή προγραμματισμό από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία, η κυβέρνηση απέτρεψε τον εκτροχιασμό της λειτουργίας της σχολικής χρονιάς», η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική και η έλλειψη ειδικοτήτων κατεύθυνσης στη Γ' Λυκείου δεδομένη. Συγκεκριμένα, στη σχολική μονάδα Γυμνασίου Λυκειακών Τάξεων, τρεις μήνες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και η ειδικότητα του Χημικού δεν έχει καλυφθεί, γεγονός το όποιο επηρεάζει την επιτυχία των μαθητών στις πανελλαδικές εξετάσεις καθώς ο χρόνος περνά και η ύλη δεν καλύπτεται αλλά και αφήνει έρμαιο πολιτικών αποφάσεων τους μαθητές των άλλων τάξεων. Οι ασαφείς υποσχέσεις για κάλυψη του κενού τον Φεβρουάριο του 2020 δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο τις σχέσεις των πολιτών με το κεντρικό κράτος και δημιουργούν αισθήματα αμφιβολίας για την ικανότητα των διοικούντων.

Παράλληλα, ζητάμε να συνεκτιμήσετε τον ορεινό χαρακτήρα της περιοχής, τη χιλιομετρική και τη συγκοινωνιακή κάλυψη της περιοχής, το οδικό δίκτυο, τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και τη διάρκεια κάλυψης της διαδρομής και να εξασφαλίσετε τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τη διατύπωση της καλύτερης δυνατής εκπαιδευτικής πρότασης προς όφελος των μαθητών και της εκπαίδευσης και την αποφυγή των εκ των υστέρων διαμαρτυριών.

Σας υπενθυμίζουμε ότι η χειροτέρευση των συνθηκών της μαθησιακής διαδικασίας έρχεται σε αντίθεση με το πνεύμα των μαθητοκεντρικών εκπαιδευτικών διαδικασιών που διακηρύττει το Υπουργείο, μας θυμίζει πρακτικές του παρελθόντος, ενώ επιφέρει άμεσα αρνητικά αποτελέσματα, αποψιλώνοντας την ελληνική περιφέρεια, καθώς θα ακολουθήσει μαζική μετακίνηση προς τα αστικά κέντρα. Επιπλέον, δημιουργεί ολιγοθέσιες και κατακερματισμένες σχολικές μονάδες οι οποίες αδυνατούν ως εκ τούτου να προσφέρουν την προβλεπόμενη και απαιτούμενη ποιότητα εκπαίδευσης και οξύνουν την ανισοκατανομή παροχής υπηρεσιών εκπαίδευσης για ίσες ανάγκες εκπαίδευσης.

Παρακαλούμε λοιπόν όπως ανταποκριθείτε άμεσα στο αίτημα των μαθητών, των γονέων και κηδεμόνων, συνυπολογίζοντας όλους τους ανωτέρω παράγοντες για τη διευθέτηση του ζητήματος που έχει προκύψει».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass